Има ли съд в България?

Бронзовият паметник на Майстора.

Бронзовият паметник на Майстора. Владимир Димитров — Майстора е признат за един от най-талантливите български художници на 20 век, който твори в периода след руско-турските войни. Роден е на 1 февруари 1882 г. в село Фролош в семейството на бежанци от македонското влашко село Магарево. През 1889 г. семейството му се преселва в Казанлък, където Майстора завършва началното си образование и прогимназия. След 1895 сменя няколко професии, известно време чиракума като бояджия и работи като писар в Окръжния съд, където талантът му е забелязан. С доброволно събрани от съгражданите си средства заминава в София и учи в Художественото индустриално училище (днес Национална художествена академия).През 1922 излага картини от цикъла си „Жътва“. През 1923 г. работи и в Италия, а от 1924 до 1951 г. живее постоянно в кюстендилското с. Шишковци, като открива или участва в изложби както в София и други градове, така и в кюстендилските села — Шишковци, Дивля, Раждавица и други.

Намериха “частите” на Майстора – къде е “майсторът” на системата !?

Вицепремиерът: „Има нещо деформирано в съдебната система”

“Ежедневието от последните 20 години – къс врат и два пръста чело”

Откриха паметника на Майстора на рождения му ден

1 февруари 2010г. “Майсторе, майсторе…,” се пее в една фолк-песен. Майстора е наш художник, само, за сега.

„Има нещо деформирано в съдебната система”, заяви в кюстендилското село Шишковци вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА. “По този начин не може да се продължава, защото ще загубим доверието на хората”, допълни Цветанов. Той бе в кюстендилското село за откриването на възстановения паметник на Владимир Димитров-Майстора и отбелязване на 128 от рождението на големия художник.

Паметникът на Майстора бе откраднат на 19 септември 2009г. Полицията успя да задържи тримата извършители, които бяха разфасовали бронзовата скулптора на 87-парчета и предали в пункт за вторични суровини в Перник. Впоследствие съдът пусна на свобода арестуваните срещу парична гаранция от по 1000 лева. „Единият от тях има три присъди за кражби, друг е с условна присъда за изнасилване”, каза министър Цветанов, коментирайки действията на съдебната система.

„Нека съдът да се вслуша малко и в съветите на хората. Хората искат справедливост, искат закон. разберете, че просто има нещо, което е деформирано. Нещо, което не може по този начин да продължава, защото ако това продължава, означава, че тези хора ще загубят вярата и затова, което можем да направим днес”, добави още министър Цветанов.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов благодари на полицията за денонощната работа по разкриване на извършителите на кражбата и “благодари” на съдебната система, за това че ги е пуснала под гаранция и е оценила едно парче от паметника на 20 лв.

„Министър Цветанов е човек, който с упоритостта си и реформите, които налага, ни дава шанс да се изправим срещу ежедневието от последните 20 години – къс врат и два пръста чело”, заяви Паунов.

Верно има “нещо грешно” в България! Пак се говори, а не се действа! И то не където трябва, парламент, където власта е на неговата политическа партия, а в едно кюстендилско село на паметника на Майстора! Вицепремиерът на Републиката и министър на едно от силовите министрства заявява, че “има нещо грешно в съдебната система” след дълги години служба в МВР и постоянна връзка със съдебните власти. След възможностите, които са му предоставени от правителството!

Верно намериха “частите на Майстора”, но явно не могат да намерят “майстора” на Българската система на управление и контрол на живота и съществуване!