№1 в България за 2009 година

КОЯ Е НОВИНАТА НА ГОДИНАТА ОТ БЪЛГАРИЯ – ще разберете най-накрая … дано да не заплачете … не-е-е … ще се смеете …

Мъж и Жена на Годината

Спортист №1

Смешник на 2009

Върховното събитие

Каре Аса и какво значение има

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е политик на 2009 г. Той оглави класацията на Дарик радио, която се прави след анкета със слушателите. Гласували са 198 812 души. Близо 80 000 души, или 40% от гласовете са за Цветанов. Премиерът Бойко Борисов по регламент остана извън номинираните, защото три пъти вече е печелил отличието.  В петицата след вътрешния министър са финансовият Симеон Дянков, лидерът на РЗС Яне Янев, бившата еврокомисарка Меглена Кунева и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

За събитието за 2009 г. е посочена икономическата криза. Следват я победите на Бойко Борисов на изборите, инцидентите в Охридското езеро и местността Бакаджика край Ямбол, ревизиите и делата срещу бивши министри и скандалите в ДАНС.

Димитър Бербатов е Мъж на годината 2009. Капитанът на националния ни отбор по футбол и звезда на “Манчестър Юнайтед” успя да оглави класацията от втори опит. Футболистът беше сред номинираните и в края на миналата година, но тогава се размина с отличието. Този път Бербо беше предпочетен от читателите на този сайт пред другия спортист сред номинираните – боксьора Детелин Далаклиев и пред политика в класацията – министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. За да присъства на церемонията по обявяването на победителя в класацията на Дарик, футболистът долетя от Великобритания специално заради нея с частния самолет на “Манчестър Юнайтед”. Няколко часа след края й се върна отново на Острова. Като Мъж на годината Бербатов получи уникална сабя, на която е гравирано името му. Заради старо поверие той я откупи от миналогодишния носител на титлата волейболиста Пламен Константинов. Според вярването така тя никога няма да застане между двамата спортисти.

Жена на Годинита, конкурс, който се организира от сп. Grazia. Категория „Мода-дизайн“ получи дизайнерското дуо Princess Fashion Studio Соня и Силвана. Жена на годината в категория „Мода-лице” – Кристина Милева. Жена на годината в категория “Общество” – шефът на Олимпийския комитет Стефка Костадинова. Жена на година в категория „Изкуство” – Хилда Казасян. Жена на годината в категория „Бизнес” – Олга Лозанова, програмен директор на Нова телевизия. Жена на годината в категория „Политика“ – г-жа Йорданка Фандъкова. Жена на годината в категория „Тв публицистика“ – звездата от „Челюсти” Диана Найденова. Актриса на годината с огромна преднина – Диана Любенова.

Жена на годината за „Тв шоу“ – Ива и Боги от „Денят е прекрасен”.
„Работеща майка на годината“ – Теменужка Милошева – „професионална майка” от SOS 1 Детски селища.
Маги Джанаварова пък печели в категория „Сцена-музика“.  В категория „Спорт“ победи сумистката Ана Методиева. Спецалният приз за „Иновативност“ отиде в ръцете на бизнесдамата Силвия Митева от Idea Buidlings. В най-оспорваната категория “Благотворителност” отличието беше присъдено на президента на асоциация Face to the World Мария Бонева.

Избраникът на ОБЗОР BulgariCA.com за мъж на годината – световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, не успя да се пребори с вътрешния министър, но пък съвсем заслужено стана спортист на годината и обяви, че детската му мечта е била да стане шампион. Мъж на годината 2009

В края на година се правят всевъзможни класаци, но класацията “Смешник на годината” никак не е за пропускане. В нея влизат известни личности, които са се погрижили да ни посмеят, в повечето случаи без изобщо да са го искали. А бе хора станали за смях (посмешеще) пред обществото. Ако са се изложили много или прекалено лицемерничът, също стават. Няма значение от сферата им на дейност. Обективното жури от сайта люст.орг , подреди топ 7 на призьорите за 2009-та. Не било лесно да изберат тези 7-на личности, защото в България имало много хора, отговарящи на изискванията на класацията. Шампионът печели следните награди: право да му се смеем още дълго, участие в евентуална бъдеща класация и много престиж. Другите, които не са попаднали в класацията, да не се сърдят, а да се постараят през 2010 повече. (През 2009-а класацията водеше Сергей Станишев, следван от съпартиецът си враг и собственик на Кремиковци и ФК ЦСКА – Александър Томов, “синият” му колега шеф на ФК Левски Тодор Батков, шефът на тайните агенти от ДАНС – Петко Сертов и небеизвестният ТВ-водеш Професор Вучков).

Тази година “черешката на тортата” носи миналогодишният 3-ти, сега вече е 1-ви. Собственикът на ПФК Левски адвокат Тодор Батков много се постара и заслушено става победител в класацията за смешник на 2009-та. Да, Левски стана шампион тази година и това май е всичко положително, което може да се каже за този отбор през годината.  Селекцията – обещания за какви ли не играчи и накрая делавери. Накрая Батков обяви, че пари няма и че трябва да се гради нов отбор. Треньорските и управленските смени бяха също издънки на Батков.  Скара се със звездата Даниел Боримиров. Последваха поредните евроидиотщини и Левски за поредн път не се класира за шампионската лига, губейки от слабака Дебрецен – за 5 мача от лига Европа Левски имаше 0 точки и 0 гола. Накрая поне биха резервите на Лацио.
Накрая да не пропуснем и издънката на годината – Казанската афера. Батков изпрати 4-ма от нй-важните футболисти на разходка до Русия ден преди дербито с ЦСКА и те можаха да играят като в последствие Левски загуби мача. Някъв си се обадил от името на Рубин Казан и казал, че давали 5 милиона за въпросните футболисти. Наще начело с Батков веднага се вързали и ги пратили!

На “2-я етаж на тортата” е лидерът на партия РЗС – Яне Янев – едно от най-повтаряните по медии през тази година и то не само в образа му на най-големия борец срещу корупцията в страната, но и в много други “смешни” случаи. Да започнем с огромните пари, които Янев даде за предизборна кампания. Разпадането на парламентарната му група го вбеси и се настрои срещу правителството на Бойко Борисов, което до момента подкрепяше. За капак на всичко дойде и скандалът с Волен Сидеров, където двамата станаха за смях пред цяла България с простотията си.

Президентът на БФС Боби Михайлов заема толкова предно място заради цялостното състояние на българския футбол и най-вече на националния отбор, също и големите скандали около преизбирането му за президент на футболния съюз. Съдийски скандали, уговорени мачове, корупция, слабо представяне на всички национални отбори (юноши, младежи и представителен отбор), слабо представяне на всички клубни отбори в Европа, незначителни подобрения на спортните бази, раздаването на лицензи. Изобщо българският футбол е жалка картинка. Националният ни отбор е трагичен – промени няма, само обещания.

На пето място сайтът е поставил българският представител в Евровизия Красимир Аврамов. За поредна година на този конкурс изпратихме изпълнител с леко казано слаба песен, се аргументират от интернетното издание. Сигурно всеки от вас си спомня песента “Illusion”. Рицарят Краси дори беше обвинен, че пее фалшиво. Естествено имаше големи скандали и големи базици. В крайна сметка песента очаквано отпадна на полуфинала на конкурса.

Учредителката на Центърa за защита на правата в здравеопазването Теодора Захариева бе отличена с голямата наградаЧовек на годината” 2009 в годишните награди на Българския хелзинкски комитет за принос към правата на човека. 22 номинации и над 15 500 гласа имаше в годишните награди на БХК.

НОВИНА НА ГОДИНАТА ОТ БЪЛГАРИЯ

Световната финансова криза, безспорно, е водещата. Почти същата значимост има съкрушителната победа на ГЕРБ и избирането на Бойко Борисов за премиер. Трагедията в Охридското езеро при която загинаха десетки българи също е в “най-четеното.”

“ПРОПУСНАТИТЕ” НОВИНИ НА ГОДИНАТА ОТ БЪЛГАРИЯ

Няма осъдени политици. Хората губят работа.  Хората имат минимална работна заплата от 240.00 лева. Минималната пенсия “удари” 136.оо лева. Средият разход надвишава средният приход. Има агенти на ДС навсякъде в държавата – няма агенти на държавата никъде в чужбина. Има столица – няма провинция. Има силно правителство и слаб народ. Има американски военни бази, а също така и американски визи. Имаме войници – нямаме оръжие. Имаме полиция – нямаме полицаи. В богатата щастлива Европа сме, но на “опашката” с най-ниските доходи и най-нещастни. Хората вече нямат вяра на никого и стават все по-зли и настръхнали срещу всичко в горката ни държавица. Превръщат се в малки злобни човечета и стават “новината на годината.”.