Българка поръчва и чете житните кръгове в Англия

София, 2 януари 2009г.
  Българската архитектка Маряна Везнева разказва за световен
експеримент проведен от нея и наши учени, при който били
изпращани послания до жители на други планети, а те отговаряли
чрез прослувутите "житни кръгове" по полетата на Англия.
  Всеки един от отговорите бил вплетен в точните геометрични
фигури, също така точно ожънати и съдържащи вечните значения.
  Предлагаме ви интервюто на журналистката Анна Кълцева, публикувано днес
в изданието ВСЕКИДЕН. Препечатваме дословно обясненията на арх.Везнева.
Показани са и линкове със снимки на фигурите и техни аналози на
места по света. Коментарите ви ще бъдат полезни за всички.
  Като най-сериозният въпрос е - ИСТИНА ЛИ Е ТОВА?
Както и, ПОЗНАВАТЕ ЛИ ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НА ЯВЛЕНИЕТО?
Архитект Мариана Везнева е известна българска писателка на езотерична литература, посветена на уникалния космически език – телепатията, на сакралната космическа писменост – символиката, на извличането на мисловен запис от материален носител – психометрията, както и на състоянието за връзка с други светове – медитацията. Автор е на 10 книги, от които 3 са посветени на посланията в житните кръгове (2004, 2007 и предстояща да излезе от печат през 2010-та). Мариана Везнева засега е единствената в света, която осъществява ментално-пиктограмен диалог със Създателите на житните кръгове (наричани още пиктограми в житата). Всъщност, нейният контакт с тях датира от 70-те години на миналия век и благодарение на този контакт Мариана Везнева създва своите 10 книги, сред които тези за посланието на Глаголицата, за мистериите на Орфей, за 7-те посвети и др. А Информацията, съдържаща се в житните кръгове, е глобална и носи предупреждения за опасни събития за Земята и човечеството, както и насоки за действия в кризисните ситуации, разкрива арх. Везнева. Житните кръгове-пиктограми се появяват повече от 20 години в полетата на Англия и други страни по света. През лятото на 2009-та година Мариана Везнева, заедно с 14 български учени първоначално и 20 в последствие провежда Уникален експеримент. Учените записват своите въпроси с глобален характер към Създателите на пиктограмите. Арх. Везнева предава телепатично въпросите и следи в интернет появата на житни-кръгове-отговори. Телепатична е уговорката със Създателите пиктограмите-отговори да се спускат в полетата на Англия. Експериментът започва с първата пиктограма на 14 април 2009 г. и завършва на 16 август 2009 г. Зададени са 50 въпроса. Спуснати са в Англия 36 пиктограми-отговори, както и 2 заключителни пиктограми-поздравления. Експериментът е проведен на два етапа. Първият обхваща темите “Космосът”, “Човекът”, Земята” и “Действията”. Вторият - “Краят на света”, “Падението на цивилизацията”, “Новата цивилизация”, “Космическите покровители”.

Архитект Везнева, кога бе първата ви “среща” с житните кръгове, които вие наричате пиктограми?

През 2003 г. за пръв път се запознах от интернет със снимките на житните кръгове. Те се снимат най-вече в Англия, но такива красиви образувания има и в други страни по света. Започнах да чертая някои от житните кръгове. Като архитект мога да правя това. В процеса на чертане осъществявам телепатичен контакт със Създателите на житните кръгове. Истинският диалог започна през 2004 г., когато те ми разкриха “ключа” за разчитане на посланията в житните кръгове-пиктограми.

А кои са Създателите на пиктограмите?

Създателите на житните кръгове са същества като нас, но достигнали по-високо в своята духовна еволюция. Те контактуват с нас телепатично. Те са Махатмите от Шамбала. Известни са от “Писмата на Махатмите – 1880-1885 г. – кореспонденция, адресирана до групата около Елена Блаватска, писма, появяващи се от нищото. Сега тези писма се съхраняват в Британския музей.

В експеримента, който направихме с това лято с 14 учени, един от тях зададен въпроса “Кои сте вие, от друго измерение ли сте, откога имате връзка със Земята и къде се намирате?”. Беше спусната пиктограма-отговор:
http://www.cropcircleconnector.com/2009/windmillhill2/windmill2009b.html. Посланието в нея гласи: “Ние контактуваме с вас мисловно. В кръговете на пиктограмата е изобразена и Слънчевата система. Става ясно, че създателите на пиктограмите са на Земята. Но те наблюдават както Слънчевата система, така и съседната на нея планетна система. След което се появи пиктограмата със совата:http://www.cropcircleconnector.com/2009/woodboroughhill2/woodboroughhill2009b.html. Совата е символ на мъдростта. Но има лъчи, което означава, че е Божествена мъдрост, теософията. А доктрината на теософията я дава Шамбала. И докато чертаех тези пещери и този защитен щит, те ми продумаха, че са Махатмите от Шамбала. Искам да кажа, че в не една и две пиктограми те ни казват, че във всички посоки на Земята трябва да се разпространят посланията на житните кръгове.

От кога създателите на пиктограмите са на Земята?

От много хилядолетия. Но между нас и тях има преграда и това също се показва в не една пиктограма. В рамките на експеримента в лятото на 2009-та ректорът на НАТФИЗ Станислав Семерджиев зададе въпрос “Гениалните творби продукт на ума на човека-творец ли са или идват отвън?”. И те спуснаха тази пиктограма:http://www.cropcircleconnector.com/2009/westkennett/westkennett2009.html. В нея казват: Идват отвън по мисловен път, но когато е в хармония с Космоса. Идеите идват като капки дъжд. Но трябва да си настроен. Иначе няма да ги разбереш”.

Един от учените зададе въпрос за религията. Спуснаха две пиктограми. В едната е изобразена триъгълна пирамида – символ на религията, идеална според геометрията:http://www.cropcircleconnector.com/2009/Chesterton/Chesterton2009.html.  Религията се спуска като космическо откровение в идеален вид, но се видоизменя от хората на Земята. А в религията те са дали Сътворението, Еволюцията, Края на света и Космическите закони, които действат във видимия и невидимия свят.

Какво казват пиктограмите за годината 2012-та, когато свършва календарът на маите?

Точно в тази връзка помолих създателите на житните кръгове да покажат пиктограма за 2012 година, след като и англичаните и много други твърдят, че в житните кръгове се съдържа информация за това. И на 5 юли тази година се появи пиктограмата на индианския вожд:http://www.cropcircleconnector.com/2009/silburyhill/silburyhill2009.html. От чертежа, който съм направила, се вижда, че той ме гледа в очите озъбен. Има я и годината 2012 чрез точки. И виждам в тази пиктограма градове, които се обезлюдяват. И питам защо е така черно небето над вожда и защо градовете намаляват. Веднага след този въпрос бе спусната втора пиктограма на 10 юли –http://www.cropcircleconnector.com/2009/canningscross/canningscross2009.html. Тя представя изригването на вулкани. Знам, че около Мексико има подокеански вулкани. И създателите ми казват, че ще има пръстен от вулкани, които ще се активизират. Тогава попитах откъде те имат тази информация. И те спуснаха тази пиктограма:
http://www.cropcircleconnector.com/2009/Smeathe/Smeathe2009.html. В нея присъства Земята и извънземни със скафандри. Така ми отговориха, че извънземни са съобщили на маите за изригването на вулканичния пръстен. И затова, че когато дойде това време – 2012-та година, трябва да бягат. Но не да се крият в подземия, защото ще бъдат смачкани, а да бягат надалеч.

Къде, знаем ли това, в коя част на света да бягат?

Става дума за локална катастрофа в Западното полукълбо около Мексико, която ще предизвика глобално затъмнение и екологична катастрофа. След като му казах този отговор, професор Лъчезар Филипов (б.а.- заместник-директор на Института за космически изследвания при БАН) зададе въпроса дали ще бъде засегнато и Източното полукълбо, или ще остане само Западното. И на 3 август 2009-та пуснаха тази пиктограма:http://www.cropcircleconnector.com/2009/silbury/silbury2009.html. Петте кръга означават човечеството, човека. Т.е., ще пострада и Източното, и Западното полукълбо. Но на места ще бъде запазен животът. Пиктограмата показва Новата цивилизация и египетския символ на живота. Човекът във физическо тяло ще пострада. Ще оцелеят само хора с духовно съзнание. Всичко старо ще изгори. И ще се появи нов свят – по-мъдър, по-нравствен, по-справедлив. Новата цивилизация ще се роди от пепелта като птицата-феникс, изобразена в една от пиктограмите през лятото на 2009-та година:http://www.cropcircleconnector.com/2009/yatesbury2/yatesbury2009b.html. Всъщност, тази пиктограма е отговор на въпросите на един от учените миналото лято. Тя питаше “Какво означава Ново небе и Нова земя, описани в библейските текстове?”. Позитивно е посланието на птицата-феникс, която се самоизгаря и от пепелта се ражда по-красива птица.

Оказва се, че пиктограмите са предупреждение за човечеството…

Да и призив към нашата цивилизация. Създателите ни предупреждават. Те ни казват, че ако не се овладее глобалното затопляне, което променя климата, могат да се активизират вулканите. Ако се активизират вулканите, те ще затъмнят небето. Ако се скрие слънцето от вулканичния прах и газове, то има опасност растенията да загинат. Три денонощия да бъде тъмно – край. Те ни предупреждават да се съвземем и да спрем глобалното затопляне.

Според тях има ли надежда, ще успее ли да направи това човечеството?

В много пиктограми досега – още от началото на появата на житните кръгове през 80-те години на миналия век, се показва промяна. И винаги в средата животът си остава.

А как създателите на красивите житни кръгове назовават причините за това човечеството да стигне до тук, до ръба на оцеляването?

Отново в експеримента през лятото на 2009-та зададохме въпроса за падението на цивилизацията. За събитието, което слага началото на регреса на цивилизацията. И те показаха един човек на операционна маса:
http://www.cropcircleconnector.com/2009/milkhill6/milkhill2009f.html. Този човек е жив. На него му правят различни манипулации, различни намеси има върху тялото му, промени във физическия облик. Създателите на пиктограмите са против инвитро зачеването и против трансплантацията на органите, защото това е намеса в истинската същност на човека. “Вместо да си пазите здравето, да живеете здравословно, вие чакате някой друг да умре, за да вземете някои от неговите органи. Вместо човечеството да насочи мисълта си за изкуствени органи, подобно на зъби и стави, усъвършенства трансплантациите и инвитрото”, ни казват създателите на пиктограмите. Още в първите пиктограми те ни предупреждават за това, че е нарушена формулата на живота, че е нарушено равновесието между зелените площи и човешката дейност.

Дали в пиктограмите има информация за други цивилизации?

Не, не. В пиктограмите те искат да насочат вниманието ни към няколко неща. Първо, че в житните кръгове се съдържа информация. Създателите дори цитират Апокалипсиса на Йоан, за да се сетим, че това не е картинка, а има апокалиптична информация. Но има и информация за нова цивилизация. За това, че ще дойдат хора с открити сетива, че ще владеят телепатията. Даже в 2005 година ни призовават да направим школа, мрежа по целия свят, в която чрез пиктограмите хората да започнат да се обучават в духовни практики, за да могат да оцелеят.

Т.е., тези сетива, които ще бъдат характерни за новата раса?

Показват в една от пиктограмите от лятото на 2009 г., че новата раса е като ято птици, изпратени души на Земята. И всички имат пръстени на краката, все едно, че са наблюдавани: http://www.cropcircleconnector.com/2009/wadenhill2/wadenhill2009b.html.

Това индиговите деца ли са?

Индиговите и кристалните. Казват ни, че са по-висша цивилизация. Но трябва да се събират заедно. Защото, доколкото четем, някои ги смятат дори за психично болни заради умението им да четат мисли, а не толкова да развиват речта. Те са много различни. Те искат да променят света, не по този начин да живеем, не всичко да е шоу. Професор Лъчезар Филипов зададе един такъв въпрос: ”Какво трябва да променим в нашия живот, за да се появите реално?”. Те показаха чакрата на удоволствието разтегната. Трябва малко да я посвием. Което означава не толкова да намаляваме децата, колкото да намаляваме удоволствията, да се живее по-разумно. Докато нямаме отговорност към нашето поведение, те няма да се появят:
http://www.cropcircleconnector.com/2009/winterbourne2/winterbourne2009b.html.

Защо точно вас избраха Създателите, за да съобщят на човечеството каква е информацията в пиктограмите?

Аз израснах в къща, в семейство, между хора, които владееха телепатията. Ние се разбирахме с мисли, без думи и без да се смущаваме от това. Значи, от тези хора, които могат да разбират от телепатия и които са около 10 процента от човечеството, е правен изборът на посланика за информацията в житните кръгове. От тези 10 процента е трябвало да изберат човек, който може да чертае. Аз съм архитект по професия, цял живот работих в Националния институт по паметниците на културата. Трябва избраният човек да може и да пише, да предаде. Кръгът още повече се намалява, защото трябва да се избере човек, който има духовно влечение и непоколебимо чувство за отговорност. Толкова много изисквания са, затова съм сама.

Преминах обучение в школата на Шамбала на ментално ниво. Второ, разбирам от телепатията. Трето – мога да чертая и да пиша. Работата ми е да правя това, а не да бъда началник. За да стигна до пиктограмите, аз вече бях написала поредицата “Тайната школа”. Т.е., аз вече бях доказала, че това, което ми се дава, го публикувам. Още преди, когато пишех поредицата “Тайната школа”, аз получавах познания върху символите – много важно нещо. В личния си живот съм една нормална жена, омъжена с две деца. Не съм жена, която да компенсира нещо в личната си съдба с някаква друга мисия. И съм пенсионер, във възраст, в която не може да става и дума за слава. Искам да си почивам, а не да работя. И въпреки това всяко лято по 4-5 месеца аз стоя на бюрото и чертая.

Успяхте все пак да привлечете български учени и да направите един уникален експеримент през лятото на 2009 г. Какво оттук-нататък?

Да, аз съм категорична, че проведения през 2009 г. експеримент за ментално-пиктограмен диалог между две цивилизации е успешен. Повечето от получените пиктограми-отговори са достатъчно ясни, така че след запознаване със съставящите ги символи могат да бъдат разбрани. В експеримента участваха заместник-директорът на Института за космически изследвания при БАН проф. Лъчезар Филипов, проф. Мария Златева, Гаро Мардиросян, Връбка Орбецова, ректорът на НАТФИЗ Станислав Семерджиев, Веселина Илиева, както и още няколко наши учени. Такъв експеримент се прави за пръв път в света и няма аналог. Експериментът е от световно значение. Следващото стъпало ще покаже дали информацията може да бъде използвана за запазване живота на Земята и човечеството при последиците от глобалните климатични промени.

Сега се опитваме протоколът от нашия експеримент да достигне до научни институти и отговорни обществени личности в България и по света. Трябва да се свика международна конференция, на която да се обсъдят глобалните проблеми, отразени в символното слово на житните кръгове. И тогава да се реши как да продължи диалогът между нас и Създателите на пиктограмите. А и при следващите експерименти е добре участниците да се запознаят предварително със сакралните символи в пиктограмите, които съм описала в предишни книги.

Как ще се казва третата книга от поредицата за пиктограмите, която трябва да излезе в началото на 2010-та?

Новата книга се казва “Тревожният диалог в символите на житните кръгове от 2003 до 2009 г.” В нея влиза и експериментът, който направихме с въпросите на учените. Предполагам, че ще има интерес и в чужбина. Не можах да уредя издаването в Русия на предишната, втора книга от поредицата “Тайното слово” – “Окото на всезнанието”. Да се надяваме тази да излезе.

1 comment for “Българка поръчва и чете житните кръгове в Англия