С рок-енд-рол посрещат Рождество във Витлеем

25 декември 2009г. През тази година коледните празници във Витлеем ще преминат необичайно. В малкия палестински град на Западния бряг на реката Йордан ще се състои за първи път международен рок фестивал, за което съобщи вестник “Аарец”, предаде БТА.

Празникът е  замислен и организиран от младия музикант Емануел Флекенщейн, роден недалеч от Витлеем в смесено палестинско-германско семейство. В момента Флекенщейн живее във Виена.

През  миналата година той посетил Витлеем по коледните празници и решил, че те преминават скучно. Така се родила идеята да събере в един рок концерт в родината на Исус млади палестински и чуждестранни музиканти.

На инициативата на Флекенщейн се отзоваха 13 артисти и рок група от  Германия, американски свещеник – китарист, палестински изпълнители на хип- хоп, танцови състави и др. След кратко колебание кметът на Витлеем  даде зелена светлина на  проекта.

Градските власти се надяват рок фестивалът да привлече по празниците повече туристи. През миналата година на Рождество Витлеем е посетен от около 15 000 гости