България на дъното – светлина в тунела 2012

Светлина в тунела на кризата за България се очаква едва през март 2012 година. Това заяви в навеѓрието на Коледа в Силистра министърът на финансите Симеон Дянков, който бе на двудневно посещение в дунавския град. Според него сега страната ни е достигнала дъното на кризата, съобщи БТА.

Дянков обяви на среща със силистренски бизнесмени, че правителството търси начини да подпомогне родните предприемачи. “Обмисляме механизми за съкращаване на пътя на бизнеса до евросубсидиите, както и за насърчаване на кредитирането, без да се вадят пари от фискалния резерв”, подчерта Дянков. Той обяви още, че с решение на Министерски съвет до края на месец март 2010 година ще бъдат изплатени около 200 милиона лева стари задължения на държавата към фирми от цялата страна.

Министърът на финансите Симеон Дянков направи лично дарение – играчки и лакомства – за децата в Дома за медико-социални грижи в Силистра.

В рамките на двудневната си визита в дунавския град по покана на народния представител Стефан Господинов, министър Дянков посети местните структура на НАП и Митницата.