Женят гейове в Мексико

Протестиращ вее мексиканското знаме по време на Гей парад в Мексико сити на 28 юни 2008г. ФОТО: АП, Дейлайф.ком

21 Декември 2009г. Мексико Сити стана първото място в Латинска Америка, което легализира бракът между еднополови партнъори, т.нар. gay marriage, съобщи ABC7, като цитира анонс за медиите от градската управа.  Градските законодатели одобриха специален документ (bill 39-20), като сериозно се очаква и кметът на столицата Марсело Ебрард да подпише така важният за тези, забравили Содом и Гомора* и отдали се на чувства в “еднопосочното пространство”.

Документът променя дефиницията в грдаския закон, в която досега се казваше, че “бракът е съдружие между мъж и жена” (union of a man and a woman).  Новият текст казва, че “бракът е свободно съдружие между двама човека.”

Така Мексико се прочу в целия свят за втори път за по-малко от година, след като от там тръгна и така нареченият “свински грип.”

Картина на живота в Содом. ФОТО:апокалипсискейкс

*Содом буквално означава “изгорен”, а Гомор – “погребан”.  Содом и Гомор са древни градове, които според Библията са разрушени от Бог, заради грехове. В Стария завет пише, че “содомските мъже бяха твърде нечестиви и грешни пред Господа.” (Битие 13:13). Българската православна Църква абсолютно отрича присъствието на нечестивци, които имат еднополови контакти. В Библията разрушението е описано в книгата “Битие” (“Генезис”) и по-точно в историята за Аврам и Лот, който бил единственият непокварен жител на градовете Содом и Гомор. Бог изпраща двама ангели, които да открият поне 10 праведни души в Содом и Гомор (Битие 18:32), за да може Бог да изяви своята милост и да не ги погуби. Двамата ангели са посрещнати от Лот, който с много увещания ги убеждава да пренощуват в неговата къща, а не на улицата (Бит.19:2-3). Всичките жители на Содом обаче обсадили дома на Лот и поискали от него да им предаде ангелите, за да извършват групови сцени с тях. Лот предложил дъщерите си на тълпата, но те продължили да настояват да им предаде ангелите. В отговор на напъните на содомитите ангелите ги заслепяват и те се отказват. Оказва се, че сам един Лот е останал праведен в града и ангелите го извеждат на сигурно място (Битие 19:15-17), заедно с жена му двете му дъщери, за да може Бог да изпълни присъдата си над тези два града (Битие 19:22-25).

Някои историци твърдят, че останките от градовете се намират на дъното на Мъртво море, макар че са открити руини от два града, намиращи се недалеч един от друг, унищожени по гореописания начин.

Предполага се, че содомитите са вярвали в “майката на боговете” Деа Сирия, в чиито храмове са извършвали сношения с мъжки и женски жреци и “леки жени”. Счита се, че и всяка една жителка на града е трябвало да отслужва определен брой дни или часове в езическите храмове.

От името на Содом, произлиза думата СОДОМИЯ, която означава противоестествено и перверзно сексуално извращение с животни.

Карта на района около Мъртво море. ФОТО:bible.ca (кликнете за по-големи размери)

От извършените археологически проучвания се разбира, че градът е бил разположен близо до Мъртво море, което се простира по протежение на границата между Израел и Йордания. Според откритията на учените този район е покрит с изключително голямо количество сяра. Поради тази причина в целия район няма никакви растения и животни, т.е. не се забелязват никакви форми на живот, и това е символ на настъпилото в областта разрушение.