Нова Царица и 9 придворни дами

crown_1_mdОтслужват молебен за здравето на Принц Кирил
  София, 2 декември 2009г. След като миналата седмица Царската партия си избра Царица и изпрати в небитието Царя и всичките си бивши млади лидери получили образование в чужбина, то днес бяха раздадени и мантиите на придворните дами.
  Христина Христова (р.1954г.) бе избрана за председател на НДСВ с 404 от 717 гласа още на първия тур от гласуването по време на извънредния конгрес на НДСВ тогава. От борбата за трона отпаднаха Биляна Раева (р.1973г.,завършила в Краков, Полша), Илия Лингорски (р.1970г.,учил в Лондон, приятел на Принц Кирил) и Николай Василев (р.1969г., взел магистърска степен в САЩ).
  На конгреса бившият Цар Симеон Сакскобурготски даде своята оставка, като предсдател на именованата на него партия и каза, че това водело до промяна и вливане на младите в управлението, което така и не се случи. Сакскобургготски отправи силни послания към партията да се отдръпне и да остави новото правителство да си върши работата. Той заяви, че остава в България.
  Девет жени и 12 мъже са в новия Политически съвет на НДСВ, който беше представен днес от новия председател на партията Христина Христова.
  Има баланс между стари и нови лица в ръководството, отбеляза тя. Средната възраст на членовете на Политическия съвет е 46 години.
  Молебен за здравето на Княз Кардам Търновски по случай рождения му ден е бил отслужен днес в храма "Света София", съобщиха от пресцентъра на НДСВ. Десетки граждани са се събрали с надеждата за оздравяване на Княз Кардам, пострадал преди време в катастрофа и останал дълго време в кома. Сред тях са били  председателят на НДСВ Христина Христова и членовете на Политическия съвет на НДСВ Илия Лингорски, Олимпи Кътев и Виолин Крушовенски.