19-годишна с 5, Джако с 4 Музикални награди

Двамата големи победители от Американските музикални награди 2009 - Майкъл Джаксън (4 награди посмъртно) и с най-много награди на церемонията 19-годишната кънтри-звезда Тейлър Суифт.

Двамата големи победители от Американските музикални награди 2009 - Майкъл Джаксън (4 награди посмъртно) и с най-много награди (5) на церемонията 19-годишната кънтри-звезда Тейлър Суифт.

Майкъл Джексън с няколко рекорда

19-годишната кънтри-певица с най-много отличия

Джей Ло падна по време на танц

23 Ноември 2009г. /НОКИА Тиатър, Лос Анжелис, Евгени Веселинов/ Покойният Крал на поп-музиката Майкъл Джексън бе почетен с 4 статуетки по време на пищната церемония по връчването на 37-то издание на Американските музикални награди (АМН), която се проведе снощи в НОКИА Тиатър в Лос Анжелис и така се превърна в абсолютен рекордъор на едно от най-престижните издания за поп-музика. Джако постави още един собствен рекорд, макар и посмъртно. Майкъл е първият водещ на АМН през 1973г., заедно с Дони Озмонд от популярната група “Озмонд брадърс” тогава. Легендата Джаксън държи и рекорда за най-много получени АМН в историята, със своите 26 награди, от които 24 като солов изпълнител, включително най-престижното отличие на конкурса “Изпълнител на Века” (столетието). Кралят има още един рекорд – “най-много награди за една година” – бройката е 8, годината е 1983г., когато излиза незабравимият Трилър. Само Уитни Хюстън е достигала този връх с песента от филма Бодигард през 1982г., а тази година Уитни получи Специалната награда.

Джексън стана най-добър поп/рок и соул/R&B изпълнител, като компилацията му Number Ones бе отличена с наградите за албум в същите категории. Статуетките на Джако бяха приети от брат му Джърмейн, нахлузил бяла ръкавица, който заяви, че по-важно от самите награди е посланието на Джексън, което „ще живее вечно”. Джърмейн благодари на “Алах, за това, че благослови моето семейство.”

Най-много златни статуетки снощи отнесе младата кънтри-звезда Тейлър Суифт. Само 19-годишна, певицата получи цели 5 награди. Тейлър Алисън Суифт е родена на 13.12.89. За първи път на сцена от 10-годишна. Пише песни и текстове. Определят я като кънтри изпълнителка. Но разширява обсега на жанровете. й се продават бързо и в големи тиражи. Само преди седмица Суифт спечели и наградите за кънтри музика.

The American Music Awards е е един от няколкото най-големи церемонии на конкурси за музика, които се провеждат в САЩ. Другите ни така известни, като Грами, Билбоард и тази, когато записват някого в Рок енд Рол Зала на славата. По традиция Американските музикални награди отличават най-продаваните изпълнители през годината, разделени в осем популярни стила. За разлика от Грами-тата, които се рисъждат след гласуване на публиката. Тази година церемонията по награждаването беше открита от Джанет Джексън, която изпълни някои от най-известните си хитове през годините, като носеше бяла ръкавица в чест на брат си.

Няколко звезди взеха участие в програмата. Едеинствен неприятен ексидент бе латино дивата Дженифър Лопес, която буквално се строполи на задните си части по време на изпълнението си на специално пригодената за нея сцена във формата на боксов ринг. Лопес скочи от върха на пирамидката, изградена от танцьорите, които й асистираха, но вместо на краката си, Дженифър се приземи на “задните си възглавници”. Дивата се изправи за секунди и продължи участието си без никакви проблеми.

НАГРАДЕНИТЕ

ARTIST OF THE YEAR
Taylor Swift

POP/ROCK
Favorite Male Artist: Michael Jackson
Favorite Female Artist: Taylor Swift
Favorite Band, Duo or Group: The Black Eyed Peas
Favorite Album: Number Ones, Michael Jackson

COUNTRY
Favorite Male Artist: Keith Urban
Favorite Female Artist: Taylor Swift
Favorite Band, Duo or Group: Rascal Flatts
Favorite Album: Fearless, Taylor Swift

SOUL/RHYTHM & BLUES
Favorite Male Artist: Michael Jackson
Favorite Female Artist: Beyoncé
Favorite Band, Duo or Group: The Black Eyed Peas
Favorite Album: Number Ones, Michael Jackson

RAP/HIP-HOP
Favorite Male Artist: Jay-Z
Favorite Album: Blueprint 3, Jay-Z

ADULT CONTEMPORARY
Favorite Artist: Taylor Swift

LATIN MUSIC
Favorite Artist: Aventura

ALTERNATIVE ROCK MUSIC
Favorite Artist: Green Day

CONTEMPORARY INSPIRATIONAL
Favorite Artist: Mary Mary

SOUNDTRACKS
Favorite Album: Twilight Soundtrack

T-Mobile BREAKTHROUGH ARTIST (ALL GENRES)
Gloriana

1 comment for “19-годишна с 5, Джако с 4 Музикални награди