Родителите водят децата си на Църква



Иконата 

Днес е ВЪВЕДЕНИЕ БОГОРОДИЧНО - празник посветен на християнското семейство
   3-годишната Дева Мария за първи път е заведена от родителите си в Йерусалимския храм
   Днес гадаем времето днес, такова ще е то през цялата следваща година
  София, 21 ноември 2009г. Християните отбелязват днес църковния празник Въведение Богородично, който е посветен на православната християнска младеж и семейството.
  В Константинополската църква празникът е въведен през VII век от патриарх Терасий, а в Римокатолическата църква - от папа Григорий XI през 1374 г.
  Според Светото писание на този ден 3-годишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога. Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й - праведният Йосиф.
  На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития и така да ги възпитават в християнски дух.
  По това какво е времето на днешния ден народът гадае какво ще е то през цялата следваща година. Ако времето е топло и слънчево - зимата ще е люта, лятото ще е сухо, а плодородието - слабо. Ако вали дъжд или сняг, зимата ще е снежна, лятото - дъждовно, а реколтата - богата.
ОЩЕ ТУК:
Голям семеен ден…

1 comment for “Родителите водят децата си на Църква