11-годишна у нас роди в деня на сватбата си





Една от най-младите майки в света вече си имала "нова играчка"
19-годишният Желязко:"Не сме мислели да правим дете"
Баба Дида: "Ще гледам детето, но този не го искам защото е много млад."

  11-годишно българско момиче от ромски произход се превърна в една от най-младите майки в света, като роди на път за сватбата си, съобщи островното издание Дейли Мейл, като се използва само "българка", а по-долу се споменава, че е Кордеза Желязкова е ромка.
  Кордеза от Сливен била все още облечена в сватбената си рокля с красива диадема в косата, когато била закарана по спешност в болница, където тя ражда малката Виолета.

  11-годишната българка е много горда с бебето си и го показва на всеки, като заяви пред репортери: "Няма да си играя с играчки повече - имам нова играчка сега!"

  Само две седмици след 11-ия си рожден ден Кордеза прекарала нощта в болница с Виолета и после се върнала в Църквата за сватбата си с 19-годишния Желязко Димитров.

  Кордеза споделя пред Уорълд Нюз, че се чувства странно да бъде майка и да има бебе.

 "Няма да играя повече с моите играчки, сега тя е новата ми играчка. Тя е толкова красива, и толкова я обичам. Виолета е моето дете и аз трябва да порасна. Няма да се върна повече на училище - сега аз съм майка," казва Кордеза.

  Двойката се запознала на една детска площадка, когато бъдещият й 19-годишен съпруг я спасил от отвличане и побой.

  След това стигнал до леглото с нея. 

  Въпреки своята спасителна мисия на пясъчника Желязко е осъден и сега лежи шест години в затвора за "секс с непълнолетна", споделя той. 

  Бях много уплашен, когато разбрах, че Кордеза е бременна, допълва бащата на Виолета.

  "Ние не планирахме да правим секс или бебе, въпреки че аз се влюбих в  Кордеза в момента, в който я видях. Аз се разхождах покрай училището, когато видях няколко момчета да я закачат. Казах им да напуснат сами. Тогава тя ме покани на първата ни среща. Мислех, че тя е на 15. Тя не ми каза, че е на 11," завършва Желязко.
  Кордеза добавя: "Не мога да кажа, че той не ми е харесал."

  Тяхната дъщеря е създадена в рамките на една седмица от тяхната среща.

  Кордеза продължава: "Дори не знаех, че съм бременна, докато баба ми не ме видя и ме сложи на кантара. Аз просто мислех, че съм надебеляла, защото бях изяла много сандвичи. Имах голям апетит," казва 11-годишната майка.

  55-годишната й баба Дида споделя, че "това е нормално за нашите момичета да раждат млади. Това е нашата традиция. Но аз не искам Желязко за моята Кордеза - той е твърде млад."

  Семейството планирало традиционната три-дневна за ромите сватба за 22 октомври - така че да се оженят преди раждането на детето. Но в началото на втория ден на церемонията се наложило булката да замине за родилното отделение.

  Тя каза: "Имах лека болка сутринта, но няколко часа по-късно по време на сватбата получих контракции."

  След това е изпратена в болница и ражда 20 минути по-късно.

  Красивата ромка, станала и млада майка каза: "Беше доста лесно, но твърде болезнено. Но всичко мина и толкова бях много щастлива, когато я видях. Тя има нос като мен и коса като Желязко. "

  И двете баби се зарекли да гледат бебето Виолета. Кордеза и нейната дъщеря ще получават 160 лева на месец държавни помощи.

Възрастта на която е разрешен бракът в България е 14.

2 comments for “11-годишна у нас роди в деня на сватбата си