Мъж на годината 2009



Детелин Далаклиев е фаворит в тазгодишната класация за 

МЛАДОСТТА е СИЛАТА
 Спортисти и министри са номинирани в класацията - начело са боксьор, футболист и полицай
Определят и "Мис Телевизионен Чар"
София, 2 ноември 2009г. Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, капитанът на националния отбор по футбол Димитър Бербатов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов са тримата номинирани по азбучен ред в класацията "Мъж на годината 2009",  организирана от "Дарик радио", съобщи БТА.
  Имената на тримата номинирани са посочени в анкета, в която са участвали над 150 журналисти.
  Церемонията за обявяване на победителя ще се състои в началото на декември в София и ще се предава пряко от частна телевизия. През тази година за първи път победителят в класацията ще бъде обявен на самата церемония, тогава ще бъде съобщено и името на "Мис телевизионен чар".
  Гласуването за победителя започва от днес и ще продължи до 26 ноември, като за първи път от организирането на конкурса, ще бъде обявявана всяка седмица и временна класация и ОБЗОР bulgarica.com ще ви държи "в течение". Четири дни преди началото на церемонията ще спре съобщаването на резултати.
В МЛАДОСТТА Е СИЛАТА - само двама родени преди 1963
      Детелин Далаклиев (19 фев 1983) досега е спечелил няколко сребърни медала от европейски първенства и един бронзов медал от световно първенство. Състезава се повече от десет години, а през септември тази година спечели златен медал от шампионата в Милано. Далаклиев очаква през февруари 2010 г. първото си дете.
    Димитър Бербатов (30 ян 1981) е вкарал 46 гола с националния ни отбор, което е с един по-малко от абсолютния рекорд на Христо Бонев. През 2009 г. Бербатов продължи да впечатлява и с изявите си в "Манчестър Юнайтед", като само за първия сезон там реализира 14 гола. На 15 октомври Димитър Бербатов стана и баща. Приятелката му Елена, с която смята да сключи брак догодина, роди момиченце, което се казва Деа, посочват организаторите на конкурса.
    Цветан Цветанов (8 апр 1965) към днешна дата е министърът с най-висок рейтинг в кабинета на премиера Бойко Борисов. Цветанов е работил в МВР в продължение на 18 години. За времето, откакто е министър, Цветан Цветанов, беше упрекнат само за едно свое действие - за безпрецедентната си подкрепа, която демонстрира през август към бившите полицаи, осъдени за смъртта на бивш криминален престъпник.
    Десетката на "Мъж на годината" се допълва още /по азбучен ред/ от министърът на българите в чужбина Божидар Димитров (3 дек 1945), художникът Васил Вълев (26 март 1934), 24-годишният Георги Костовски от Македония спасил българи от удавяне в Охридското езеро, Иван Кожухаров (1963г.) - от 18 години вече паралезиран алпинист - най-известният българин в Швейцария, който изкачи в инвалидна количка най-високият връх в Европа Мон Блан, волейболист №1 за 2008 на Европа Матей Казийски (23 сеп 1984), тренъорът на българския национален отбор по волейбол италианецът Силвано Пранди (13 ноем 1947) и финансовият министър Симеон Дянков (13 юли 1970).

1 comment for “Мъж на годината 2009