Интернет-любов ражда нов български филм

Над 7000 любовни истории от чата са получили само за 2 месеца авторите на "Love.net"
Съзвездие от деца-таланти и родни артисти пълнят екрана
Джон Лоутън от Юрая Хийп и Йорданка Христова въртят интрига
Продуцентите ан ДЗИФТ, манекенка и журналист в основата

През септември тази година министърът на културата Вежди Рашидов награди актьора Захари Бахаров, който участва в новата наша лента 

София, 29 октомври 2009г. Над 7000 любовни истории от интернет са получили за два месеца авторите на новия български филм "Love.net" - с партньорството на един от най-големите български сайтове за запознанства.
  "Не съм интернет маниак, но тези два месеца бяха зомбиращ период. Денонощно висяхме в нета - сблъсъкът с историите на хиляди хора беше изпитание, защото не ги четяхме формално," разказа режисьорът Илиян Джевелеков пред репортери днес, в първия снимачен ден на филма в клуб "Тобако".
  Идеята за "Love.net" възникнала преди четири години, а от две е започнала работата по сценария - сценаристи са режисьорът, Нели Димитрова и Матей Константинов.
  В основата на сложно преплетените любовни истории във филма - някои с щастлив край, други - не толкова, са истинските преживявания на реални хора, с които екипът се е срещал.
  "Не правим захаросан филм, но красивото, положителните емоции доминират," обясни Илиян Джевелеков.
  "Използваме инерцията, която набрахме с "Дзифт", на който също сме продуценти, и се надяваме на успех," отбеляза режисьорът.
  По думите му София е "действащо лице" в "Love.net" - съвременният, модерен град - не само заведенията, а и много други хубави места, до които води зрителя камерата на оператора Емил Христов, докато в "Дзифт" беше представена столицата от 40-те и 60-те години. Художник е Георги Димитров, също от продуцентската компания "Мирамар филм".
  В една от главните роли пак е Захари Бахаров - елитен журналист от светско списание, чийто собственик е Владимир Пенев. Докато прави проучване в интернет за темата на броя, журналистът флиртува с Емилия - героинята на Койна Русева, силна жена около 40-те с чепат характер, и започва връзка с Ники - в изпълнение на манекенката Диляна Попова.
  Една от основните киноистории е на Христо Шопов и Лилия Маравиля - семейство от 15-16 години. Бърза и щастлива развръзка има интригата между Диана Добрева - успяла жена, която се занимава с изкуство, и Джон Лоутън - вокалист на легендарната група "Юрая  Хийп", който играе богат шотландски бизнесмен, живеещ в Холандия. Диана и музикантът ще участват в снимките в края на февруари в Холандия.  Тогава ще се включи и певицата Йорданка Христова - като майка на Диана Добрева.
  Режисьорът смята за находка изпълнителите на детските роли, избрани с кастинг -  Тео Аврамов /син на филмовото семейство Христо Шопов и Лилия Маравиля/ и Лора Чешмеджиева - дъщеря на Койна Русева. Двете са невероятен тандем според Джевелеков. Между тях има драматични сблъсъци, защото са трудни характери в трудна възраст - около 40-те и в пубертета.
  Снимките в София ще са до Коледа. Филмът трябва да е готов идната есен. До средата на ноември се очаква решението на Холандския филмов център за субсидия на партньорите от Холандия на "Мирамар филм".
  Субсидията от Националния филмов център е около 1,3 млн. лв. Партньори на "Мирамар филм" в България са също звукозаписно студио и анимационна компания.
  Продуцентите участват във финансирането и със собствени средства, като се надяват да получат и подкрепа от БНТ на сесията през ноември, за да осигурят изцяло необходимия бюджет.