Армията изкара агентите на ДС – министърът пристига в САЩ



Николай Евтимов Младенов е роден на 5 май 1972 г. в София.  Завършва 

Комисията по досиетата обяви имената агентите в БНА
Министър Младенов ще изнесе лекция 
Американският му колега призова днес да не се обръща внимание на политическите различия и за по-близки отношения с Китай
  София, 28 октомври 2009г. Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия обяви на интернет сайта си имената на следователи и дознатели, съобщи БТА.
  Проверените са 4017, от които 1743 лица не подлежат на проверка. За 4 лица не са изпратени всички необходими данни и за тях проверката продължава.
  Министърът на отбраната Николай Младенов пристига днес на 4-дневно работно посещение в САЩ, съобщиха от министерството. Във Вашингтон той ще проведе срещи в Департамента по отбрана и в Държавния департамент на САЩ. На тях ще бъдат обсъдени развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, операциите на НАТО и други въпроси от взаимен интерес.
В рамките на визитата министър Младенов ще изнесе лекция в Центъра за стратегически и международни изследвания.
  Щатският колега на Младенов - американският министър на отбраната Робърт Гейтс днес призова за по-тесни военни отношения с Пекин, заявявайки пред високопоставен китайски военен, че е време да се сложи край на цикличното прекратяване и възстановяване на отношенията между САЩ и Китай, предаде АФП.
По време на среща с генерал Си Кайху, вторият най-високопоставен китайски военен, Гейтс е наблегнал на нуждата от запазване на постоянен диалог между армиите на двете страни, въпреки различията по някои политически въпроси, съобщи прессекретарят на Пентагона Джоф Морел.