За Референдума тази Неделя с 1 час назад в България

zimno chasovo vremeОт 04.00 сутринта на 25 Октомври 2015 г. в България се въвежда зимното часово време
В САЩ това ще се случи другата седмица

 В 04.00 часа б.вр. на 25-ти Октомври срещу 26-ти - ДИМИТРОВДЕН, часовниците в България се връщат с един час назад и така се преминава към зимното часово време. Т.е. намалява се разликата с часовото време тук с 1 час.
Това е и денят, в който у нас ще се проведат местните избори в България и националният референдум за право да гласуваме електронно (в интернет).
МЪЛЧАНИЕТО НЕ Е ЗНАК ЗА СЪГЛАСИЕ - АКО СЕГА ПОЗВОЛИМ ДА СЕ ПРОВАЛИ РЕФЕРЕНДУМА, ПОВЕЧЕ НИКОЙ ЗА НИЩО НЯМА ДА ПИТА БЪЛГАРИТЕ!
#КОГА: 6:00am-7:00pm м.вр., 25 Окт (Неделя)
#КОЛКО #ВРЕМЕ: 5-10 минути
#КАК: С "ДА" и "не"
ВЪПРОС: „Подкрепяте ли да може да се гласува и #дистанционно по #електронен път при произвеждане на изборите и референдумите”. (Глас и в #Интернет)
В САЩ смяната на времето ще се случи следващата седмица - 1-та неделя срещу понеделник на месец ноември, 2:00 през нощта на дата 1-ви, когато ще можем и ние да спим вече с един час повече в понеделник сутрин. Тогава изравняваме разликата с България до следващата промяна през пролета на 2016 година, когато ще се върнем към Лятното Часово време. Тогава датата на преместването на стрелките с 1 час напред в България ще бъде 29 март, а в САЩ две седмици по-рано.
  Зимното часово време се нарича още астрономическо и то ще продължи до последната неделя на март 2016 г. Лятното часово време през тази година беше въведено в България на 29 март, с преминаване на часовниците с един час напред.
Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 г. От 1999 г. в Родината лятното време започва в 3 часа в последната неделя на месец март и продължава до 4 часа в последната неделя на октомври, когато часовника се връща с един час назад - т.е до 3 часа астрономическо време.

  Идеята за лятно часово време за пръв път се въвежда на практика от гернаското правителство по време на 1-та Св.война в периода 30 април-1 октомври 1916г. Скоро след това Великобритания последва примера, като в началото въвежда лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г. На 10 март 1918г. американският Конгрес установява няколко часови зони и прави официално въвеждането на лятното часово време, но законът не намира отзвук и скоро е отменен.

Вече почти век милиарди жители на Земята два пъти в годината местят стрелката - през пролетта стрелките се преместват с един час напред, а през есента - с час назад.
   Три седмици са нужни на организма, за да се настрои към "зимното" време. Според психолозите част от хората страдат oт резки смени в настроението при връщането на часовниците с час назад. Те наричат това синдром на падащите листа. Лекарите са убедени, че промяната води и до изостряне на всички хронични заболявания. Това особено важи за хора, страдащи от астма, хипертония, язва, нервни разстройства.
Daylight saving time (DST) or summer time, also called daylight savings time, is the widespread practice of advancing official clock time so that afternoons have more daylight and mornings have less. Typically clocks are adjusted forward one hour near the start of spring and are adjusted backward in autumn.

1 comment for “За Референдума тази Неделя с 1 час назад в България