Пиронкова разпъна Звонарьова насред Москва

Цветана Пиронкова е първа сред българките в световната ранглиста, като заема 126-то място с 517 т.  На втора позиция от българките е Дия Евтимова, е 291–ва със 161 точки и бележи прогрес от 84 места. На трето място е Елица Костова, която е на 364-то (367) място със 107 т. Сред първите 1000 в женския тенис място намират още Далия Завирова (567), Таня Германлиева (624), Мартина Гледачева (681), Александрина Найденова (703), Бистра Оташлийска (863), Биляна Павлова (869) и Виктория Томова (869).

Цветана Пиронкова е първа сред българките в световната ранглиста, като заема 126-то място с 517 т. На втора позиция от българките е Дия Евтимова, е 291–ва със 161 точки и бележи прогрес от 84 места. На трето място е Елица Костова, която е на 364-то (367) място със 107 т. Сред първите 1000 в женския тенис място намират още Далия Завирова (567), Таня Германлиева (624), Мартина Гледачева (681), Александрина Найденова (703), Бистра Оташлийска (863), Биляна Павлова (869) и Виктория Томова (869).

Цветана: “Това е най-голямата победа в кариерата ми!”

Вера:”Знаех си, че ще ми е трудно срещу Пиронкова! Загубих много …”

Нашето момиче минава напред, рускинята отпада от голям турнир

Нашата тенис-звезда в момента Цветана Пиронкова разпъна 7-та в световната ранглиста рускинята Вера Звонарьова насред Москва. При резултат 6:0, 6:2 Пиронкова се класира за 1/4-финалите на тенис турнира за купа “Кремъл” в столицата на Русия.

Първата ни ракета ръководеше изцяло мача и не даде шанс на финалистката от миналата година за обрат. Като допусна само една двойна грешка и един пробив Цветана не даде никакъв шанс на лидерката в схемата и двубоят на централния корт приключи за 1 час и 17 минути.

Поставената под № 126 в световната ранглиста пловдивчанка успява едва за 3-ти път срещу толкова високопоставена тенисистка. И то на неин корт в собствената й страна. Другите две забележителни победи на Цветана са срещу Ана Иванович (Сърбия), когато бе № 5 в света, както и над Винъс Уилям (САЩ) – № 10.

До момента в турнира Пиронкова успя да заработи 24 133 долара от наградния фонд ($ 1 млн.), а при следващ нов успех ще вземе 44 911 долара, т.е. за победа на 1/4-финала. За място на полуфиналите Пиронкова, започнала от квалификациите, ще играе с Альона Бондаренко. В предишната си среща украинката, противничка на Пиронкова победи малко трудно руското острие Надежда Петрова – 7:6, 6:3.

„Да, това е най-голямата победа в кариерата ми. Вера е великолепна тенисистка и съм доволна, че я победих, защото тя все пак е поставена под № 1 в турнира, но не очаквах такъв изразителен резултат”. Заяви Пиронкова пред „Спортс.ру”.

„Моята тактика беше да играя агресивно. Всичко ми се получаваше много добре и се надявам да представя тази игра и в следващата ми среща. Настилката ми пасва много добре, а и петата победа ми дава допълнителна увереност”, каза още пловдивчанката.

Световната № 7 в женския тенис Вера Звонарьова (Русия) изрази разочарованието си от загубата от нашата Цветана Пиронкова във ІІ кръг на домашния турнир „Кремлин къп” в Москва, съобщава „Спорт Експрес”. След поражението стана ясно, че Звонарева няма да запази нито седмото място, нито осмото, а това означава, че ще пропусне финалния турнир в Доха, където участват първите осем в света. „Знаех, че се изправям срещу много силна противничка. Има доста неприятна игра за противника. Тя много добре се движи по корта, може да нанесе силен удар или в следващия момент да смени посоката на игра. Придобих обаче добър опит от този мач и мога да кажа, че за мен сезонът приключи”, каза Звонарьова.