ББ: “Готов съм веднага за вот на недоверие и избори”



Оплождане ин витро (на латински: in vitro = в стъкло), често наричано 

"Ин Витро няма да спре" - 160,000 двойки искат деца - правителството ще плаща за 400 процедури на месец
Да се направи Закон за отвличанията!

  София, 20 октомври 2009г. "Готов съм за вот на недоверие към правителството в парламента и на избори след това, и то веднага", каза пред журналисти в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, запитан как ще коментира думите на депутата от БСП и бивш министър Петър Димитров, че вече може да се иска вот на недоверие на кабинета заради несправяне с икономическата криза и заради борбата с престъпността.
  Борисов съобщи, че по отвличането на на Румен Гунински се работи сериозно. Ще се срещна с юристи и ще обсъдим дали е възможно да се направи закон срещу отвличанията, който да е на една страница, но в него да има сериозни санкции, посочи Борисов.
  Правителството има 8,2 млн. лв., отделени до края на годината  за "ин витро" процедури, съобщи още премиерът. Днес той се срещна с председателите на фондации. В срещата  са участвали вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Божидар Нанев.
  От обещаните от кабинета "Станишев" 20 млн. лв. за тези процедури за 2009 г. са дадени само 10 млн. лв. каза Борисов. От следващата година пари за тези процедури ще се отделят всеки месец, но финансирането няма да спре, посочи премиерът.
    Около 160 000 двойки в страната нямат деца и се нуждаят от помощ. Една процедура струва 5000 лева и правителството е готово да финансира около 400 процедури всеки месец, допълни министърът на здравеопазването.
Десните в едно, левите са много за кмет на София

1 comment for “ББ: “Готов съм веднага за вот на недоверие и избори”