Започна регистрацията за лотарията „Зелена карта” за 2011 г.

Няма никаква такса – прави се само по интернет!

greencardНа 2 октомври започна регистрацията за лотарията за разнообразяване на имигрантския поток, съобщиха от Държавният департамент на САЩ. Тези, които желаят да участват в програмата, трябва да се регистрират онлайн чрез определения за това уеб сайт, на адрес: www.dvlottery.state.gov.

Сайтът е активиран от 19 часа на 2 октомври.

Регистрационният период продължава до 19 часа на 30 ноември 2009 г.

Имената на кандидатите, чиято регистрация е завършила успешно, ще се появят на специален екран заедно с техния регистрационен номер. Тази информация ще може да се разпечатва. Посредством тази интернет страница кандидатите ще могат да проверяват по електронен път статуса на техния въведен по електронен път документ за участие в лотарията.

Държавният департамент съветва тези, които желаят да участват в лотарията, да изпратят необходимата информация за своята регистрация достатъчно рано през този двумесечен период.

Няма никаква такса за участие в лотарията. Държавният департамент не препоръчва, не спонсорира и не е давал разрешение за промоциране на тази лотария на външни лица или организации.

Регистрацията в лотарията „Зелена карта” чрез официалната интернет страница www.dvlottery.state.gov е напълно безплатна и известия на спечелилите ще се изпращат само по пощата.

Лотарията за разнообразяване на имигрантския поток за 2011 г. отбелязва седмата година от началото на електронната регистрация. Информация на хартия и молби за регистрация, получени по пощата, не се приемат.