ПРАЗНИЦИ-ВРЕМЕТО 19-26 Окт 2009



Октомври 2009 - кликнете за голям размер

Октомври 2009 - кликнете за голям размер

19 Окт Св. преподобни Йоан Рилски чудотворец.
Ден на българския лекар. Ден на благотворителността. 20 Окт Световен ден за борба с остеопорозата. 21 Окт Св. преподобни Иларион Велики. Пренасяне мощите на св. Иларион, епископ Мъгленски. 24 Окт Св. Богородица - Всех скорбящих радост Световен ден на информацията за развитие. Ден на Организацията на обединените нации (ООН). Професионален празник на частните нотариуси. 25 Окт Международен ден на борбата на жените за мир. Международен ден на спестовността. Професионален празник на работещите в областта на българската земеделска наука.
(По-долу четете за празниците и традициите!)
_____________________________________________
WEATHER OCT 19-26 KABC-7DAY_LA_w450ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ И КАЛИФОРНИЯ (Лос Анджелес)
    През тази седмица настъпва подобрение на времето и на двете места. В България преваляванията навсякъде ще спрат постепенно, облачността ще започне да се разкъсва и да намалява, като максималните температури утре ще бъдат между 13 и 18 градуса, в Югоизточна България - до 21 градуса. В сряда и в четвъртък ще преобладава слънчево време, като максималните ще достигнат 18 и 23 градуса.
В Калифорния времето обещава да бъде слънчево и приятно, след дъждовете миналата седмица. На снимката от АВС7 виждате как ще се развива времето в Лос Анджелис.
ПРИЯТНА СЕДМИЦА !
------------------
sv_IvanRilski19 Окт Св. преподобни Йоан Рилски чудотворец.
St. John of Rila Wondermaker
"Oснова на покаяние, пример на умиление, 
образец на утешение и на духовно съвършенство 
бе твоят равноангелски живот, преподобни, 
като си пребивавал в молитви, постничество и сълзи. 
Oтче Иоане, моли Христа Бога за нашите души!", Тропар
 На този ден Българската православна църква почита паметта на Св. преподобни Йоан Рилски чудотворец - небесен закрилник и ходатай на целия български народ пред Бога. Скромният отшелник от Рила планина, когото още приживе наричали земен ангел и небесен жител се родил около 876 г. в село Скрино, Дупнишко, сочат запазените исторически свидетелства.
Най-великият светец на българската земя е съвременник на княз Борис (852-889) и на неговия син Владимир, на цар Симеон Велики и на Симеоновия син - цар Петър. Житието му разказва ... вижте по-долу! Светецът е извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си - излекувал с молитвата си, изцерил и изцерява от разни болести, безусловно помага на хора в нужда и опазва манастира. Това е и поводът да бъде избран за патрон на българските лекари, чийто празник също е днес. Както и датата да бъде избрана за Ден на Благотворителноста.
ВСИЧКО ЗА СВЕТИ ЙОАН РИЛСКИ ТУК:
http://www.bulgarica.com/2009/08/17/новини/българските-празници-тази-седмица/

24 Окт Св. Богородица - Всех скорбящих радост