Трима от НБА със свински грип?

Заболелият тази седмица Джеймс Леброн (ляво) направи достатъчно през миналия сезон, за да попречи на Коби Брайънт (дясно) да вземе наградата “най-полезен играч” за втора поредна година. ЛеБрон е в основата на Кливлънд за сезон 2009-2010. ФОТО:НБА

16 октомври 2009г. Суперзвездата от НБА и водеща фигура в Кливланд Леброн Джеймс не получи каквото и да е съчувствие и разбиране от своите съотборници, когато дойде на тренировка, след като прекара два дни болен в леглото. Съмненията са за свински грип за ЛеБрон, най-големия конкурент на Коби Брайънт от ЛА Лейкърс за "най-полезен играч". Сигурното за момента е грип с вирус "А", съобщи местната медия НСН.

  Още двама съотборници на ЛеБрон от "Кавалерите" са показали също положителен резултат за вируса А. Така Кавалиърс вече имат шест заразени играчи, като "болната" новина бе потвърдена и от световните информационни агенции, като първа бе АП.
  Въпреки че Кавалиърс все още не са получили резултатите от тестове за "свински грип", чийто вирус е разновидност на този "А", на Леброн Джеймс, Дарнел Джексън и Коби Карл, отборът е екипирал всички свои играчи за пътуването в Тексас с медикаменти за борба с вируса. 
  Лекарят на отбора д-р Алфред Цианфлоко се срещна с представители на Съда отговарящ за клиниките в Кливланд и са обсъдили превантивните мерки за да се спре разпространението на грипа. 
  "Чувстваме се добре и сме уверени, че това, което правим е верният начин на действие," каза говорителят на "Кавалерите" Тад Критикар.    "Ключът за нас е да се работи активно!" 
Джеймс, Джаксън и Карл са били изследвани за H1N1 в Кливланд клиника. Критикар не знае точно кога, резултатите ще бъдат потвърдени на 100%. Всичките трима "заподозряни" играчи пропуснаха в сряда мача от подготвителната серия за новия сезон срещу Вашингтон, но пътуват с отбора за предсезонната подготовка за другите срещи в Сан Антонио и Далас в петък и в събота. Джеймс ЛеБрон вярва, че ще бъде в състояние да играе поне в един от мачовете.
  Нападателят Джаксън Хиксън и гардът Андре Барет ще пропуснат пътуването до Тексас.
   Джаксън заяви, че грипът го е ударил много силно. Имал висока температура и спал без пробуждане 22 часа. 
  "Дори не мога да си спомня, как се разболях", каза той. 
  Джеймс се чувства адски зле и психически, прекарвайки последните два дни в леглото. Пиел по два галона вода всеки ден. 
  "Мисля, че се преборих с грипа", каза той. 
   Джеймс вярва, че може и други негови съотборници да са се заразили. Той каза, че неговите двама млади синове не са показали никакви симптоми на прилошаване. 
  Грипният вирус не е предизвикал значителни нарушения на тренировъчният лагер на отбора на Кливланд, като клуба се подготвя за своята първа среща от новия сезон на 27 октомври срещу Бостън. 
  "Ако ще се случва някой да е болен, то сега е най-доброто време," каза Джеймс. "Не искам никой да се разболее. Пожелавам много здраве на всички. Радвам се, че се случва сега." 
  Гардът на "кавалерите" Делонте Уест, който прекара доста време далеч от клуба през този месец, докато се занимавл с лични и правни въпроси, пътува с отбора до Тексас. Уест се лекува от биполярно разстройство и е в очакване на произнасяне на решение на съда по обвинения за носене на оръжие, след като бе арестуван в Мериленд носейки три заредени пистолета.
  От НБА направиха изявление, в което се казва, че разпространението на "свински грип" ще бъде овладяно преди започването на новия сезон, който ще вкара в залите с паркет хиляди потенциални носители на зараза.