Нашите се отсрамиха срещу Грузия 6:2

bfs500  “дребни” зрители гледаха “голямата” нямаща никакво значение победа на собственият стадион “Васил Левски” в София

Берба: “Не виждам светлина в тунела, … въпреки, че винаги съм бил оптимист!”

“Лъвовете” биха казаците за едно полувреме

14 Октомври 2009г. Отборът на България се отсрами за трагичното си досега представяне, като записа изразителна победа с 6:2 над тима на Грузия, в последната си среща от квалификациите за Мондиал 2010.

Въпреки победата отборът ни остава на трета позиция и ще гледа световното по телевизията.

Само 500 зрители бяха дошли на родния стадион “Васил Левски”.

Възпитаниците на Станимир Стоилов успяха да заличат лошите впечатления от загубата от Кипър и играха по коренно различен начин.

Българският тим започна силно и поведе с 2:0 само за 14 минути, чрез Димитър Бербатов и Мартин Петров. Отново Бербатов направи 3:0 в 23-ата минута, а Станислав Ангелов вкара за 4:0 след 30 минути игра. Минута по-късно грузинците върнаха един гол, чрез Двалишвили.
Бербатов и Мартин Петров обаче вкараха още два гола до края на полувремето в 37-ата и 43-ата минута и оформиха резултат 6:1 на полувремето.

Грузия получи право да изпълни дузпа в 50-ата минута, когато Пламен Николов фаулира грузински нападател. Кобиашвили бе точен и оформи крайното 6:2. Минута по-късно Кхмакадзе получи втори жълт картон и остави Грузия с човек по-малко. До края на мача темпото спадна, въпреки че опасности пред двамата вратари не липсваха.

През 2-то полувреме в българския отбор влязоха Иван Бандаловски (вместо Костадин Стоянов), Иван Стоянов (Димитър Рангелов) и Валери Божинов (Станислав Ангелов).

Капитанът на българския национален тим Димитър Бербатов, който направи хеттрик, каза, че въпреки изразителния резултат, лично той не вижда светлина в тунела за състоянието на държавния тим.

„Днес другият отбор не игра нищо. Не трябва да се заблуждаваме. Продължаваме да си имаме проблеми. Не може за няколко месеца да се реши всичко. Трябва много време, а и проблемите не могат да се решат от един човек. Не може в един мач да вкараме шест гола и да решим всичко. Не виждам светлина в тунела, въпреки че винаги съм бил оптимист”, заяви Бербатов.