Царят съди Държавата

Кога ли ще приключи последното дело Монархия-Република? /вижте видео/

Академична дискусия по проблемите на Третото българско царство - (от ляво на дясно) Симеон Сакскобургготски, Даниел Вълчев, Анелия Атанасова и Мария Луиза. ФОТО: партия НДСВ

Академична дискусия по проблемите на Третото българско царство - (от ляво на дясно) Симеон Сакскобургготски, Даниел Вълчев, Анелия Атанасова и Мария Луиза. ФОТО: партия НДСВ

13 октомври 2009г. Пак отложиха делото на бившия Цар и Премиер на България Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария Луиза, срешу държавата. Българската действителност е доста сурова в България и в САЩ. След добре познатите ни в Америка дела на Поп срещу Църква, Българо-американска фирма-клуб срещу бивш президент и той срещу нея. По техен или по негов пример, или просто е така - по нашенски, то и бившият Цар и все още сегашен идол на някои, вкарва институцията, която е оглавявал и се е хранил от нея, в съдебната зала. Фактите на събитията са налице, а законовото решение произнася съдията. Кой печели от всичките тези "законови положения", може би "закона". А и още някой.

Княгиня Мария Луиза, госпожа Хробок пред портрета на баща си, е 1-то дете на Цар Борис III и Царица Йоанна. Неин кръстник става Александър Малинов.През 1957г. Княгиня Мария Луиза се омъжва в замъка Аморбах за Принц Карл Владимир Ернст Хайнрих цу Лайнинген – вторият син на Принц Карл фон Лайнинген и Великата княгиня Мария Кириловна.  Провеждат православен ритуал в руска православна църква в Кан. От този брак се раждат двама сина: Карл Борис Франк Ларкварт (1960) и Херман (1963). Карл Борис има 2 брака: с българката Милена Манова имат син Никола Александът Карл Фридрих. Вторият му брак е с Черил Риглър – имат син Карл Хайнрих и дъщеря Юлиана. Херман фон Лайнинген е женен, има дъщеря Татяна.През 1968г. Княгиня Мария Луиза за развежда с Принц Карл Лайнинген и година по-късно се омъжва за поляка Бронислав Хробок. Имат дъщеря Александра Надежда (1970) и син Павел Алистер Антони (1972). Александра Надежда е омъжена за Йорг Шампалимо Рапосо де Магальос и имат две деца: Луис (2003) и Джованна (2006). След падането на комунистическия режим в България Княгиня Мария Луиза е първия представител на царското семейство, който посещава страната. Посрещната е много сърдечно от големи групи хора. Тя е член на управителното тяло на Американския университет в Благоевград. Живее в Медисън, Ню Джърси.

Княгиня Мария Луиза, госпожа Хробок пред портрета на баща си, е 1-то дете на Цар Борис III и Царица Йоанна. Неин кръстник става Александър Малинов.През 1957г. Княгиня Мария Луиза се омъжва в замъка Аморбах за Принц Карл Владимир Ернст Хайнрих цу Лайнинген – вторият син на Принц Карл фон Лайнинген и Великата княгиня Мария Кириловна. Провеждат православен ритуал в руска православна църква в Кан. От този брак се раждат двама сина: Карл Борис Франк Ларкварт (1960) и Херман (1963). Карл Борис има 2 брака: с българката Милена Манова имат син Никола Александът Карл Фридрих. Вторият му брак е с Черил Риглър – имат син Карл Хайнрих и дъщеря Юлиана. Херман фон Лайнинген е женен, има дъщеря Татяна.През 1968г. Княгиня Мария Луиза за развежда с Принц Карл Лайнинген и година по-късно се омъжва за поляка Бронислав Хробок. Имат дъщеря Александра Надежда (1970) и син Павел Алистер Антони (1972). Александра Надежда е омъжена за Йорг Шампалимо Рапосо де Магальос и имат две деца: Луис (2003) и Джованна (2006). След падането на комунистическия режим в България Княгиня Мария Луиза е първия представител на царското семейство, който посещава страната. Посрещната е много сърдечно от големи групи хора. Тя е член на управителното тяло на Американския университет в Благоевград. Живее в Медисън, Ню Джърси.

Бившият Цар и бивш министър-председател на България Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария Луиза Борисова Хробок днес на фаталната дата започнаха дело срещу държавата за двореца "Кричим".
Точно в 11 часа (б.вр. - 1ам РТ) в 10 зала на Окръжния съд в Пловдив съдията удари с чука и започна съдебно заседание по гражданско дело, образувано по иска за собственост на бившите монарси срещу държавата за имота. И ударът на средството за заковаване на пирони при други обстоятелства, не помогна за да завърши
един от последните съдебни процеси между Монархия и Република.
Окръжният съд в Пловдив отложи за 1 декември делото, образувано по иск на Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария-Луиза срещу държавата за собствеността на двореца "Кричим", съобщиха от пресцентъра на съда.
 На днешното заседание страните са били представлявани от адвокатите си, присъствали са юрисконсулти на МРРБ и от областната администрация в Пловдив.
    Вещото лице Мария Михайлова е представила молба за допускане на комплексна експертиза от група специалисти, включително и лесовъд експерт оценител. В аргументите си Михайлова е посочила, че в комбинираната скица на земеделските имоти по картата на възстановената собственост на местността "Курткория", около 100 декара от претендираните ниви са гори или горски площи, чиято оценка трябва да се извърши от лесовъди експерт оценители.
  Съдът е разрешил повторна експертиза. Експертът ще бъде изискан от Изпълнителната агенция по горите при Министерството на земеделието и храните, тъй като в списъка на вещите лица на Окръжния съд няма подобен експерт.
    На следващото заседание трябва да бъде представена допълнената комплексна експертиза, се посочва в съобщението.
Разочарованията от годините на преход, които донасят на обикновения българин бедност и несигурност, карат хората да виждат в Симеон спасителя, който с магически жест ще реши проблемите на страната ни. Затова еуфорията при завръщането му в България през 1996 г. е толкова голяма, че посещението на монарха се превръща в грандиозно събитие. А той тръгва по пътя на възстановяване на имотите на Царската фамилия. По-долу, ако имате време четете хронологията на събитията, ако пък не, хвърлете едно око на видео материалите на посочените линкове (всички номерирани текстове са линкове за видео).

3-ната коалиция: Симеон Сакскобурготски, Сергей Станишев и Ахмед Доган. 3 имена с чуждестранно звученеи оттенък.

3-ната коалиция: Симеон Сакскобурготски, Сергей Станишев и Ахмед Доган. Поне едно име е с чуждестранно звучене и оттенък.

С решението на Конституционния съд от 1998 г., което обявява за противозаконен актът от 1947 г. за отнемане имотите на бившите царе, на Симеон Втори са върнати 6 имота, от общо 17, които ще получава по-късно, когато завземе власта. Като Премиер, и като участник в коалиция с най-върлите си противници комунистите, които са го "изгонили" от България. Както се казва, Комунист взима, и комунист дава. "Цар билзо - Бог далеко!" Секретар на БКП(БСП) и Цар-секретар на НДСВ - открийте разликите!
Предлагаме ви няколко видео-материала, обърнати във времето "отзад-напред" за ваше и Царско удобство.

ЛЮБОВТА НА НАРОДА Е НЕУГАСИМА … на политиците също /видео/:

1)  Посещение на Симеон Сакскобургготски, съпругата му Маргарита и дъщеря му Калина в чифлика "Кричим" - 28.12.1998 г. /архив на БНТ/
2)  Кои са имотите на Симеон Сакскобургготски - "По света и у нас", 27.02.2006 г.
3) Заключително заседание на комисията по царските имоти, което завършва без решение. Тогава управлява "3-та коалиция - БСП, Царската партия НДСВ и турската партия ДПС" - 03.08.2006 г. Изразяват се мненията: "Правят целият народ на глупак?", "В политиката няма морал обикновено".
4) Целият зор на комунисти и монархисти е да се печели време, защото има срок на давност за делата по придобиване на имотите на Царя и той изтича септември 2006г. И те успяват - слагат закона на тяхна страна! Депутатите от НДСВ и БСП подкрепят предложението за създаване на временна парламентарна комисия за царските имоти. "По света и у нас", 27.02.2006 г.
5)ДАРЕНИЕ Кадри от Деца щастливо играят вън в парка на "Врана", един друг имот на Царя. Дворцовият комплекс е с разгърната площ 3203 кв. м. През 1946 г. имението има 18 постройки с 2556 дка, от които 1200 дка са оградени в парк. В него има 4 езера, 4 оранжерии и 4 алпинеума, собствено екостопанство. Уникалната растителност наброява към 350 вида дървета, храсти и цветя. На 29.01.2001 г. Цар Симеон II дарява парка на резиденция "Врана" на столичната община - кмет Стефан Софиянски (СДС). Защо - ами защото не може да го придобие поради грешка в документите! Архив на БНТ. /видео/
 Симеон Сакскобургготски обявява, че ще дари парка "Врана". "По света и у нас", 06.10.1999 г.
 Симеон Сакскобургготски, съпругата и дъщеря му посещават "Врана". "По света и у нас", 04.01.1999 г.
ТЕКСТ:

Дворецът Кричим още »
Опити за решаване на казуса „царски имоти” – 2003 – 2008 г. още »
Имението „Врана”
Дискусионни въпроси около реституцията на царските имоти – мнения на юристи и общественици още »
Как е решен въпросът с реституционните претенции на бившите монарси на Балканитеоще »