В наш затвор влиза австралийски педофил

jailСъдът във Варна постанови присъда от 5 години и 5 месеца затвор на Джозеф Смит за блудство с малолетни, а неговият помощник Халит Вели влиза за 9 месеца

  Варна, 12 октомври 2009г. Общо 5 години и 5 месеца затвор получи австралийският гражданин Джозеф Лий Смит за блудство с три малолетни лица и за създаване на порнографски материали, съобщиха от пресцентъра на Варненския окръжен съд /ВОС/.
  За всяко от трите блудства австралиецът получи различни по размер наказание, а съдът постанови за излежи най-голямото от тях - 4 години и 11 месеца "лишаване от свобода" при първоначален общ режим. Това наказание ВОС завиши с още 6 месеца. Смит ще изтърпи наказанието си в Софийския затвор.
  Процесът срещу 36-годишния поданик на Австралия премина при закрити врати, при условията на съкратено съдебно следствие и пълно признаване на фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт.
  Обвиняемият бе задържан под стража в началото на ноември миналата година. При полицейската акция по задържането му в квартирата са открити и някои от децата, с които той е блудствал.
  Пресслужбата на съда припомня, че в края на ноември миналата година с обвинението, че е сводничил на австралиеца и му осигурявал момчета за блудство и за създаването на порнографски материали във Варна бе арестуван и Халит Вели. През лятото на тази година Вели постигна споразумение за ефективно наказание от 9 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 500 лева.