Отрязоха глава “по любов” във Велики Преслав

policia lentaУбийството не е на етническа основа, каза министър Цветан Цветанов
Бездомно куче влачи остатъците

София, 11 октомври 2009г. Убийството във Велики Преслав, при което на мъж от турски произход беше отрязана главата и той беше открит вчера сутринта в центъра на града, не е на етническа основа, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА.
 По думите му причина за убийството са били близки интимни отношения между жертвата и извършителите на престъплението. Лицата са установени и задържани, добави Цветанов.
Около 08,55 часа на 10 октомври в полицията във Велики Преслав е получен сигнал, че в близост до църква “Архангел Михаил” в града зад сградата на старото читалище е намерен труп на мъж без глава. На място са изпратени полицаи, които са открили и главата в изба на новострояща се сграда. Според МВР тя най-вероятно е пренесена от кучета, защото достъпа до помещението е много труден, а по нея са намерени следи от нахапвания. МВР предполага, че обезглавяването е извършено на 9 октомври. Установена е и самоличността на жертвата - 48-годишният Мехмед Тефик от Велики Преслав.

Според полицията извършителите, задържани са четирима младежи – двама 18-годишни, един на 17 години и един на 20 години, всички от Велики Преслав, са добре познати на органите на реда. Оръжието на извършителите не е намерено.