Министърът потвърди: От Март 2010 сменят паспортите

Bulgarian_Passport_FrontЩе има гратисен период от 3-4 месеца 
От март догодина започваме подмяната на българските документи за самоличност, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов

   11 октомври 2009г. От март догодина започваме подмяната на българските документи за самоличност, каза в пресклуба на БТА в Стара Загора вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
ОБЗОР ви информира по-рано за водените разисквания, както и за предполагаемата дата, когато ще започне подмяната.
  По думите му жалбата до съда по повод на избора на фирма, която да работи по подмяната на документите с новите с биометрични данни, е без последствия.
  Цветанов уточни, че в областните дирекции на МВР започва обновяването на софтуера и на компютърната техника. Ще има гратисен период за тези, които няма да пътуват в чужбина - 3-4 месеца, посочи вицепремиерът.
    Конкурсът за новите лични карти е проведен по времето на министър Миков (БСП), припомни Цветанов. Неустойките в клаузите по договора според новото ръководство на министерството са много големи. До този момент фирмата, спечелила поръчката, е вложила 16-18 млн. евро и ако се развали договорът, МВР трябва да изплати неустойки, поясни министър Цветанов.

1 comment for “Министърът потвърди: От Март 2010 сменят паспортите