Българска трагедия – Син уби баща си в Сан Диего

Nikola Shivachev

Публикуваха снимки на убиеца и загиналия.

10 Октомври 2009г. Синът, който уби баща си у дома в сряда, изглеждаше горд, се казва в съобщение на местната медия “Сан Диего 6”. Всички местни описват случаят със зловещото убийство. Ужасната новина бе потвърдена от Българското посолство във Вашингтон.

24-годишен мъж беше арестуван рано в сряда, малко след като брутално бе пребил до смърт баща си с 12-паундова желязна гира в дома на семейството в Юнивърси сити. Според обвиненията, Никола е започнал да удря баща си по главата още когато е спял. Малко след 1,30 през нощта полицаите са били извикани в апартамент на втория етаж в блок 9100″, съобщи за медиите Дино Делимитрос от полицията в Сан Диего.

Свидетел разказва пред ойнлайн изданието 10нюз.ком, че той е позвънил на телефон 911, след като е чул жена да крещи за помощ в комплекса. И че преди да дойде полицията, е говорил със сина на жертвата, който изглеждал “горд”.

Униформените откриват 64-годишния Александър Шивачев вече починал в апартамента. Съпругата му Люси Ушева признала, че го е чула да се бори с 24-годишния им син Никола. Тя стояла изправена по нощница, опраскана цялата в кръв и крещяла в несвяст. “Когато е видяла, че мъжът й е безжизнен, веднага се обадила в полицията”, съобщава пред вестника лейтенантът по убийствата Арби Хърбърт.

Никола Шивачев е първият и основен заподозрян за убийството. Той обаче отрича, обосновавайки се с ангажимент, който е имал предишния ден. Не е ясно какъв е мотивът за престъплението. Предварителните разследвания са доказали само, че е имало спречкване между бащата и сина.

“Прекрасен човек, много голям приятел. Невероятен професионалист с грижа към работата си и хората”, каза журналистката Таня Димитрова, работила в екипа на Бригита с режисьора. “Не можем да повярваме, че такъв човек си отиде по този зверски начин. Тук се ожени, а после заминаха. Успя да се стабилизира там и да закрепи семейството. Отгледаха детето, което го унищожи. Не сме говорили с жена му, не знаем нищо повече. Когато Сашо си идваше, разказваше, че всичко е много добре там. Че са се устроили, че има хубава работа. Беше направил студио за масаж. Говореше с носталгия за приятелите си.”

1 млн. долара гаранция поиска съдия в Сан Диего, за да пусне на свобода 24-годишния българин Никола Шивачев. Той е основният заподозрян за убийството на баща му Александър.

Сан Диего отново се оказа фатален за българската емиграция. След като преди няколко години голямата актриса Мариана Димитрова сложи край на живота си, скачайки от покрива на местния мол, сега щатската преса отново тиражира потресаваща история с други наши артисти.

Alexander ShivachevАлександър Шивачев е завършил музикалната консерватория. Свири в оркестъра на Сатиричния театър. Така се появил за първи път на малкия екран. Идва с постановката си на детския музикален тв спектакъл “Джелсомино”. Снимал е множество филми с журналистката Даниела Кънева – в Индия, Иран и Швеция. В САЩ не успява да пробие с изкуство и завършва курсове за масажист, като успява да си създаде клиентела. Остават близки приятели с актрисата Катя Евро, която е кума и кръстница на Никола. Режисъорът Димитър Игнатов е кум и близък, също. Композиторът Стефан Димитров е един от най-близките приятели на загиналия Александър.

“Сашо Шивачев – един от най-колоритните хора 50-годишната история на БНТ. Остана винаги зад кадър. Като всеки режисьор. Заразяваше ни с етичността си и невероятното си чувство за хумор. “Не гориш с работата” – обичаше да казва той. А изгоря там някъде из Калифорния, за да се слее с Вечността,” се казва в писмо на националната телевизия.

1 comment for “Българска трагедия – Син уби баща си в Сан Диего