По 100 на година – на съд в чужбина

pandizНад сто български престъпници осъждат ежегодно зад граница
Търсят "корена на злото" - нашите в елита на евро-мафията!

  Радомир, 7 октомври 2009г. Над 100 наши престъпници годишно биват осъдени в чужбина, съобщи днес в Радомир прокурор Камен Михов - завеждащ отдел "Международно правно сътрудничество" във Върховната касационна прокуратура, цитиран от националната информационна агенция.
  Според него българските мафиоти заемат доста високи места в йерархията на групите в Западна Европа, свързани с търговия с дрога. В момента водим разследвания съвместно с италианските, испански и холандски служби и ще се опитаме да стигнем до корена на злото, заяви Михов.
  По думите му усилията на прокуратурата са насочени срещу трафика на хора, дрога и пране на пари. "Целим да разкрием кои са тези хора, които под някаква самоличност, или прикрита дейност в България се облагодетелстват и перат парите си в България.
  Това е следващата голяма област, към която са насочени усилията ни - борба с изпирането на тези пари, които са огромна цифра", заяви Михов.
   Висшият прокурор посочи, че в бъдеще ще се работи не само престъпниците да бъдат осъдени, но и да им бъде отнето незаконно придобитото имущество. Заради това заедно с комисията "Кушлев" обвинителите издирвали и създавали база данни за осъдените в чужбина български граждани. Досега поради липса на подобна информация, или идваща с голямо закъснение в България, те се връщали в страната и подновявали своята дейност.
   Михов присъства днес в Радомир на откриване на информационен център в Районния съд.