Най-големите от МВР и Правосъдието кацат в САЩ

MVR LOGOБългарска правителствена делегация начело с вътрешния министър и главния прокурор срещат заместник-помощници в Държавния департамент, Сикрет сървис и службата по наркотиците

София, 22 септември 2009г. Българска правителствена делегация пристига на работно посещение в САЩ, съобщиха от МВР.
    Делегацията, водена от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, заминава на 24 септември. Заедно с него пътуват министърът на правосъдието Маргарита Попова, главният прокурор Борис Велчев, председателят на ДАНС Цветлин Йовчев, директорът на службата за борба с организирана престъпност Станимир Флоров.
  В програмата са предвидени срещи на българската делегация със заместник-помощниците в държавния департамент по направление "Европа и Евразия" и Международно направление "Наркотици и правоприлагане", с представители на Сикрет сървис** и ДЕА (Drug Enforcement Administration (DEA)*.
  По време на визитата са включени и експертни срещи и разговори за сътрудничество с департамента и обучението на прокурори, за делата, свързани с организираната престъпност и корупция, с пране на пари и отнемане на незаконно имущество, за международно-правната помощ.
*DEA - Drug Enforcement Administration was created by President Richard Nixon through an Executive Order in July 1973 in order to establish a single unified command to combat "an all-out global war on the drug menace." At its outset, the DEA had 1,470 Special Agents and a budget of less than $75 million. Furthermore, in 1974, the DEA had 43 foreign offices in 31 countries. Today, the DEA has 5,235 Special Agents, a budget of more than $2.3 billion and 87 foreign offices in 63 countries.


	    

1 comment for “Най-големите от МВР и Правосъдието кацат в САЩ