“Левски” свали гащи и извади нож



Стотици привърженици на ФК 

54-ма футболни запалянковци са задържани за хулигански прояви преди и след мача между ЦСКА и "Левски"
Бившият собственик на "сините" Майкъл Чорни разследва делавера

София, 21 септември 2009г. Петдесет и четирима футболни запалянковци са задържани за хулигански прояви преди и след снощния мач между отборите на ЦСКА и на "Левски", като един от "сините" е хвърлил нож по полицаите, други рушат и палят наред съобщиха от пресцентъра на МВР.
  Ултра-българското дерби завърши с победа на "червените" 2:0. По-долу четете подробности за мача и това, каква делавера е била спретната за отбора на Левски.
    След края на футболната среща - около 23.00 часа, група от около 150 привърженици на ФК "Левски", при напускане на Националния стадион, са започнали да обръщат кофи за смет и да ритат паркирани леки автомобили. След намесата на полицейски служители 31 футболни хулигани са отведени в Пето РУ-СДВР и са задържани за 24 часа.
    По-рано вчера - около 17.00 часа, от жилищна сграда на бул."Патриарх Евтимий" е хвърлен нож по патрулиращ униформен полицай. Служителят не е пострадал, а извършителят е заловен, заедно с още шестима души - в явно нетрезво състояние. След направена справка се оказва, че двама от групата са обявени за общодържавно издирване от Четвърто РУ.
    Около 18.30 часа на кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Цариградско шосе" е възникнало масово сбиване между футболни запалянковци. Задържани са 13 души, които са отведени в Първо РУ. При задържането им е пострадал  полицейски служител, който е откаран в "Пирогов" и му е оказана медицинска помощ. Още трима мъже  във видимо нетрезво състояние са задържани в момент на чупене на пейки и кошчета за смет в парка около Националния стадион "Васил Левски". Те са настанени в Заведението за отрезвяване.
    По време на футболната среща, в сектор "Б" на Националния стадион, определен за привържениците на ФК "Левски", са били възпламенени около 25 бомбички, шест димки, около 60 факли, около 25 фойерверки, две шалчета и хартии между седалките, разположени под таблото.
    В сектор "Г", където по традиция се настаняват привърженици на ЦСКА, са били запалени около 75 факли.
ЗА МАЧА
levski-cska  ЦСКА победи Левски с 2:0 във вечното дерби на България от 6-ия кръг на „А” група, мач който гледахме по интернет в САЩ. 156-ият мач между двата отбора се игра на Националния стадион „Васил Левски” пред около 14 000 зрители, по данни на коментатора от ПРОБГ. Иван Стоянов откри резултата в 15-ата минута, а защитникът Костадин Стоянов бе точен за 2:0 в 65-ата. След победата тимът на Любослав Пенев е на 1-о място в класирането с 16 точки, колкото има и Черноморец и с голова разлика 16:0. Левски е на 8-а позиция с 9 точки от 5 изиграни срещи.
Класиране в "А" група
1 ЦСКА 6 5 1 0 16:0 16 
2 ЧЕРНОМОРЕЦ 6 5 1 0 15:4 16 
3 ЛОКОМОТИВ (СФ) 6 4 1 1 9:6 13 
4 ЛИТЕКС 5 4 0 1 12:3 12 
5 БЕРОЕ 6 3 2 1 7:6 11 
6 ЧЕРНО МОРЕ 6 3 1 2 9:3 10 
7 МИНЬОР 6 3 1 2 8:5 10
Това е нивото и ритъма на игра, които искам да виждам. Това заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев след победата над Левски с 2:0 пред камерите на PRO BG. „Стана сериозен, здрав и мъжки двубой. Целият отбор отличавам”, заяви Пенев. 
Босът на ЦСКА Димитър Борисов сподели след победата с 2:0 над Левски в дербито на поредния кръг в "А" група, че се е притеснявал за крайния изход на срещата до последната минута на мача.
Много съм щастлив, ЦСКА има голямо бъдеще. Това заяви защитникът на ЦСКА Костадин Стоянов след победата над Левски с 2:0 пред камерите на PRO BG. Стоянов отбеляза втория гол в мача. „Това бе първият ми гол в „А” група. Много съм щастлив. С Фулъм имахме малшанс, но днес показахме добър колектив и спечелихме”, каза защитникът. 

Днес направихме слаб мач. ЦСКА заслужено спечели. Това заяви треньорът на Левски Ратко Достанич след загубата пред камерите на PRO BG. „В едно дерби, който направи по-малко грешки печели. Днес направихме слаб мач. ЦСКА заслужено спечели”, заяви Достанич. „Не знам какво е положението с играчите, които бяха в Казан”, каза още треньорът.
Спортният директор на Левски Георги Иванов сподели, че е взел решение да се завърне на терена. Бившият нападател на клуба е стигнал до това свое решение след загубата на отбора от ЦСКА с 2:0 в 6-ия кръг от българската „А” футболна група.
Липсата на титулярите не е причина за загубата. Това заяви защитникът на Левски Елин Топузаков, пред камерите на PRO BG.
Френският полузащитник на Левски Седрик Бардон пропусна дербито с ЦСКА, в което „сините” загубиха с 0:2 заради контузия. Той призна, че неговият отбор изпитва сериозни проблеми, но все пак показа позитивно настроение и каза, че Левски ще се оправи.
Бившият собственик на Левски Майкъл Чорни призна, че скандалното пращане на четиримата футболисти в Русия е било постановка, с цел отборът да бъде лишен от техните услуги за дербито с ЦСКА, пише в утрешния си брой в-к „Тема Спорт”. Чорни ще прави собствено разследване по случая, освен това той разкритикува сегашното ръководство в лицето на Тодор Батков „Скоро ще научим всичко по случая. Убеден съм, че това беше постановка. По мое време, когато бях в България и контролирах нещата, подобно нещо нямаше как да се случи. Ще се заема и истината ще излезе наяве”, заяви Чорни. „Отборът и феновете трябва да се успокоят, чакат ги хубави мачове в евротурнирите. В края на първенството Левски ще е шампион”, обеща бившият шеф на „сините”.