Министърът на образованието ще става кмет на София


Фандъкова посочи, че в момента кметската кандидатура не е на дневен ред, тъй като не е започнала и предизборната кампания, а тя се е фокусирала върху въпросите, засягащи образованието.

Фандъкова посочи, че в момента кметската кандидатура не е на дневен ред, тъй като не е започнала и предизборната кампания, а тя се е фокусирала върху въпросите, засягащи образованието.

Българско училище в Лос Анджелес
Софийската структура на ГЕРБ определи Йорданка Фандъкова като кандидат на партията за кмет на Столичната община, съобщи БТА.

На събранието на софийските организации днес Фандъкова е одобрена като единствен кандидат на партията за поста кмет на Столичната община и ще регистрира сегашната министърка на образованието, младежта и науката като свой кандидат.

Номинирането ми от софийската организация на ГЕРБ като кандидат на партията за кмет на Столичната община е едновременно чест и голяма отговорност, каза Фандъкова.
    Предстои номинацията ми да бъде разгледана от Изпълнителната комисия на партията и да бъде обявена от лидера ни Бойко Борисов, допълни тя.
    На въпрос как вижда предстоящата предизборна кампания, Фандъкова посочи, че в момента кметската кандидатура не е на дневен ред, тъй като не е започнала и предизборната кампания, а тя се е фокусирала върху въпросите, засягащи образованието.
    На въпрос кого ще препоръча за нейн заместник Фандъкова отговори: "Ние сме добър екип. Нямам съмнение, че всички заложени политики в образователния сектор ще се изпълнят".
Йорданка Фандъкова е родена на 12 април 1962 г. в Самоков. Завършва руска филология в СУ "Св. Климент Охридски", специализира мениджмънт в образованието по проект на М-вото на образованието и науката в "Гьоте институт" и Културком такт - Австрия. От 1998 до 2005 г.  е директор на 73-о СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик". От декември 2005 г. е заместник-кмет  в Столична община по култура, образование, спорт и превенция на зависимости. От април 2009 г. е председател на сдружение  "Граждани за европейско развитие на България". На парламентарните избори за 41-о Народно събрание, произведени на 5 юли 2009 г., е избрана за депутат от партия ГЕРБ  в 24 МИР - София. След конституирането на правителството на премиера Бойко Борисов е избрана за министър на образованието, младежта и науката.
ПРИПОМНЯМЕ
Кой кой е в новото правителство?
ТЕ казаха – коментари на нови министри
Българско училище в Лос Анджелес