Освободиха английският разбивач на български глави

БРИТАНСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ - ДЕЛАВЕРА СЛЕД ДЕЛАВЕРА
ИМАЛО ЛИ Е СДЕЛКА МЕЖДУ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО И КАДАФИ ЗА "ПО-КЪСНО" ОСВОБОЖДАВАНЕ НА УБИЕЦЪТ ОТ ЛОКЪРБИ, КОГАТО ГЛАВАТА НА ЛИБИЯ ПОИСКА РАЗМЯНА НА ТЕРОРИСТА С НАШИТЕ СЕСТРИ ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ ОТ НЕГО?  
За по-малко от месец 2-ра поредна машинация на "перфектната аристократична машина" на Острова и подигравка с живота на "другоземци", след освобождаването на терориста от Локърби 


Как ехидно гледа само - британски бияч на едно наше момче, охраняван от наш полицай? Така гледат и те - неговите политици - сделка след сделка! 22-годишният Майкъл Шийлдс (на снимката) излежаваше 10-годишна присъда за опит за убийство на Мартин Георгиев в България през 2005 г. Той бе осъден на затвор и глоба от 90 000 паунда за това, че е ударил с тухла в главата Георгиев. На 30 май 2005 г. в курорта 

Английският посланик "видял доказателства, които българите НЕ видели" ?!
В официално писмо на българското до британското министерство на правосъдието е изискан официален отговор за мотивите, с които е освободен футболният хулиган пребил наше момче

София, 9 септември 2009г. В официално писмо до британското министерство на правосъдието е изискан официален отговор, в който да се посочат мотивите и доказателствата за освобождаването от затвора на футболния хулиган от Англия Майкъл Шилдс, който преби с камък в главата наше момче на "Златни пясъци" през 2005г., съобщи БТА.
    С писмения отговор, който се очаква българската страна да получи, ще станат ясни мотивите за помилването на Шийлдс. Очаква се след пристигането на отговора българската страна да прецени какви действия ще предприеме.
     Английският футболен "пират" по нашето черноморие Майкъл Шийлдс, който беше осъден на 15 години лишаване от свобода заради опит за убийство на барман в България, бе помилван и освободен от затвора на "Острова" днес.
    Той беше задържан през юли 2005 г., след като удари с камък в главата българина Мартин Георгиев при инцидент в комплекса "Златни пясъци". Шийлдс получи присъда в България, а след това беше преместен в британски затвор, където да излежи наказанието си.
    Както всеки може да очаква от британците, министърът на правосъдието на Великобритания Джак Стро, на 2 Юли първоначално отхвърли възможността за помилване на Шийлдс - привърженик на футболния отбор на "Ливърпул".
    След среща със семейството на Шийлдс на 28 август, на която са му представени нови доказателства по случая, Стро се убедил в невинността на запалянкото и препоръчал на Кралицата той да бъде помилван.
От посолството разпространиха изявление на министъра на правосъдието на Великобритания Джак Стро.
    "След като внимателно разгледах всички доказателства,
налични в момента, стигнах до заключението, че Майкъл Шийлдс
казва истината, когато твърди, че е невинен за опит за убийство,
 за който е осъден в България. Поради това, препоръчах на Нейно
величество кралицата той да бъде помилван. Г-н  Шийлдс от днес е
 освободен от затвора и се връща в къщи при семейството си като
свободен човек", се казва в изявлението.
    "Ясно е, че жертвата в този случай, г-н Мартин Георгиев, е
бил обект на брутална и яростна атака. Не съм аз човекът, който
да каже, кой е отговорен за това позорно нападение. Това е
въпрос от компетентността на съда в България. Новите
доказателства, които се появиха при срещата с родителите на г-н
Шийлдс и последвалите проверки на полицията в Ливърпул, са
предадени на българските власти от британския посланик в София.
    Моето решение не представлява критика към решението на
българския съд по този казус. Аз видях доказателства, които те
не са видели", добавя Стро. У-ха! А така! "Къорав карти не играе!" А кой държи "козовете"? Баба ми! От Лондон! Йес, Сър!
    Майкъл Шийлдс беше осъден в България, след като на 30 май
2005 г. в курорта "Златни пясъци" с група пияни английски
младежи - фенове на футболен клуб на град Ливърпул, хулиганстват
 и безпричинно нанасят побой над българския гражданин Мартин
Георгиев. На трите съдебни инстанции по безспорен начин е
установено, че Шийлдс нанася с голям камък удар по главата на
падналия Георгиев и му причинява сериозна травма.
    Смъртният изход от инцидента е предотвратен само
благодарение на бързата и висококвалифицирана намеса на хирурзи
и невролози във варненска болница.
    На 28 април 2006 г. Върховният касационен съд намали
присъдата от 15 години затвор за Майкъл Шийлдс на 10 години.
    На 23 ноември Шийлдс беше трансфериран във Великобритания.
    Споразумението за трансфера на осъдения е подписано от
главния прокурор на България и компетентния орган от
Великобритания. Контролът по изпълнение на наказанието на Шийлдс
 в родината му е в компетенциите на главна прокуратура,
допълниха от съда във Варна.
Според председателя на Върховния касационен съд /ВКС/ Лазар
Груев, помилването на Майкъл Шийлдс е акт, който няма нищо общо
с решението на съда.
    Груев изрази това мнение по време на днешното заседание на
Висшия съдебен съвет.
    Помилването е акт на държавна милост. Всеки един от нас
трябва да носи милост и към жертвата, но и да дължи уважението
към съда, каза Груев.
    По думите му, Великобритания е една от държавите с най-дълга
 традиция в помилването.
Подобно нещо се случи и с друг разбойник, но от много по-голям калибър.
 Атентаторът от Локърби Абдел Басет ал Меграхи беше изведен от затвора Грийнок близо до Глазгоу, след като шотландският министър на правосъдието Кени Макаскил обяви решението си да го освободи предсрочно по хуманни причини. Меграхи потегли от затвора два часа, след като бе оповестено решението за освобождаването му. Либийски самолет Ербас-340, изпратен от Триполи, очакваше Меграхи на летището в Глазгоу, за да го отведе у дома, посочва ДПА. Преди това бе съобщено, че това е личният самолет на Муамар Кадафи и че един от синовете на либийския ръководител ще придружава пуснатия от затвора либиец. 
Меграхи излежа САМО 8 години от доживотната присъда, наложена му от специален съд в Холандия през 2001 г. заради взривяването на самолета на ПанАм над шотландското село Локърби през 1988 г., ПРИ КОЕТО ЗАГИНАХА 270 души.
Президентът на САЩ Барак Обама поиска Либия да постави под домашен арест Меграхи. Освобождаването на атентатора от шотландското правителство бе грешка, каза Обама в отговор на въпрос, зададен му в предаване на живо по филаделфийско радио, цитиран от българският вестник СЕГА. Но реално нямаше натиск от американското правителство, то беше поставено "пред свършен факт", който е малко вероятно да е бил чак толкова скрит.
Самата британска преса разкри сделката за живота на 270 човека.
Какво всъщност се случи? Държавният департамент обяви в петък, че държавният секретар Хилари Клинтън работила "седмици и месеци", за да убеди Великобритания да не освобождава убиеца.

И Вашингтон, и Лондон само дето не молили Кадафи да не организира всенародни тържества за завръщането на Меграхи в Триполи. Но Великобритания - другата страна в "специалната ни връзка", пренебрегнала усилията на Клинтън, както и Либия, която едва наскоро възстанови напълно дипломатическите си отношения с Америка.

"Решението" на Шотландия (според чиито закони Америка, Великобритания и Либия се съгласиха да бъде съден Меграхи) почти със сигурност е взето след повеля от правителството на британския премиер Гордън Браун. И още по-лошо - и синът на Кадафи Сейф ал Ислам, и лорд Трефгарн, председател на Либийско-британския бизнес съвет, потвърдиха, че идеята била освобождаването на Меграхи да улесни разширяването на търговските взаимоотношения между Великобритания и Либия. Кадафи каза, че освобождаването "със сигурност ще се отрази положително във всички сфери на сътрудничество между двете страни". 
Съмнява ли се някой какво означава това?

ДАЛИ СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА БЪЛГАРИЯ? Дали някога ще излезе на яве истината за прехвърлянето на бандитът пребил българин от наш затвор в Бритнаски? Нима никой не се е досещал, че той няма да излежи присъдата си за убийство, както това се случи с масовият убиец-терорист от Локърби? 

ВСЪЩНОСТ КОЛКО СТРУВА ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ? ИЛИ НА 200, 270 ИЛИ ХИЛЯДИ ХОРА, ОСОБЕНО НА ТЕЗИ, ЖИВЕЕЩИ В "ПО-НЕДОРАЗВИТИТЕ" ДЪРЖАВИ? 

Мемориалът в Локърби, на който са изписани имената на всичките 270 души, убити при атентата на 21 декември 1988г. По-малко от две седмици затвор е излежал за всяка от жертвите осъденият за атентата Ал Меграхи. Снимка РОЙТЕРС/СЕГА

Мемориалът в Локърби, на който са изписани имената на всичките 270 души, убити при атентата на 21 декември 1988г. По-малко от две седмици затвор е излежал за всяка от жертвите осъденият за атентата Ал Меграхи. Снимка РОЙТЕРС/СЕГА

Едно кило петрол, цистерна или танкер? Или пък "Договор за взаимно-изгодно сътрудничество" между "по-големите"? Англия и САЩ ни "изтъргуваха" няколко пъти, например след 2-та световна война, и то за цели 45 години. Жалко! Това масово убийство в Локърби не е сравнимо с банков обир, това е акт на държавна агресия, почти със сигурност направлявана от правителството на Либия, което тогава, както и сега, е в ръцете на Кадафи.Това масово убийство не е сравнимо с банков обир, това е акт на държавна агресия, почти със сигурност направлявана от правителството на Либия, което тогава, както и сега, е в ръцете на Кадафи. А сделките са в ръцете на британската администрация, както и тази с разбойникът пукнал черепът и осакатил за цял живот нашето момче.
Има ли "двоен стандарт" в Евросъюза (ЕС)? Защо не се уважава българският съд, нима не сме член на ЕС? За подобно престъпление в Англия или САЩ наш щеше да лежи като плъх цял живот! Само не се съмнявайте, достатъчно време сме "навън" за да го знаем!
Пълна порнография! Друг бил виновен, казват англо-дипломатите. Ами намерете го тогава - нали сте много сигурни! Надали въобще ще тръгнете да се занимавате! След 4 години открили доказателства ... бул ... са открили! Родителите били казали на съдията, ами те какво друго да кажат за родният си син?
ЖЕЛЕЗНАТА СПРАВЕДЛИВА АНГЛИЙСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА! У-ха-а-а! 
България загуби още една война за имиджа си, сподели с мен моят приятел и колега Мартин Карбовски. И това е голямата истина! Неофициално това е непризнаване на българско съдебно решение, добави Марто, и е прав! Прецедентът "Шийлдс" може да се ползва отсега нататък, както си искате във всеки съд. Когато жертвите обаче са българи, ние трябва да сме наясно - по-добре е престъпниците да останат да лежат тук. Знаем, че нашите затвори са ужасни, но раната на главата на Мартин от Варна също не изглежда добре, добави Карбовски.
Както и имиджът на собствената ни Родина!
За "Тях" западните "сладури" има сделки - продава и купува, тяло, душа, петрол, човешки животи.
Дефицитът на справедливост, за който преди време говори президентът Георги Първанов, явно е черта на целия Европейски съюз. В решението на англичаните има и доза расизъм. Има и балканска идея за "нашето момче". Хубав пример давате - докато в България се мъчат да оправят съдебната система, която според същите "западни бели шапки" е "най-виновна". То самите те - сдържателите на Евро-порядките и Световния ред показват, че справедливост на този свят няма.
ОСОБЕНО ЗА "ВТОРИЯТ ЕШАЛОН" НАРОДИ! КАТО НАШАТА НАЦИЯ!
Чийърз, Сър! Да ви е сладка кръвта на загиналите в Локърби и тази, изтекла от черепа на Мартин във Варна!
Пийнете едно чайче с Кралицата и си поговорете за смърта на Лейди Даяна и други! Добре да ви влезе чаят, жабуркайте си, както с хората, за да не ви лепи покрай устата! Тази същата, която изрече много "истини". Тази с която целувахте Сталин и сложихте на тезгяха България! Тази с която целувате библията и Евроконституцията!
Всъщност има ли значение дали можеш да се целуваш? Едно време така пишеше по лексиконите! Може би кого целуваш? А, и това отмина! Важно е да не ти пука! По британски!