Ямбол стана Тексас – фермер гръмна ром

Разправии заради многократните кражби на децата му са причината за убийството на 31-годишния Асен А.

Каубой (cowboy, от cow - крава и boy - момче, в буквален превод 

Ямбол, 31 август 2009г. Подобно на стрелбите в щата Тексас по хора, нарушаващи имотните граници на фермерите там, така и в "наше село" вече вадят оръжие и гърмят. Разправии заради многократните кражби на децата му са причината, поради която вчера Стоян Гичев застреля на място в ямболското село Завой 31-годишния Асен А., съобщи БТА, като цитират разказите днес на хората в селото. Децата на убития често плячкосвали нивите на 51-годишния човек - ту косели люцерната му, ту крадели от дините.
  В деня на трагедията собственикът за пореден път ги хванал на местопрестъплението. Малчуганите се оплакали на баща си. Той грабнал вилата и тръгнал на саморазправа към къщата на Стоян. За да се защити, мъжът стрелял няколко пъти във въздуха със законно притежавания от него пистолет "Макаров", но нападателят му го застигнал с вилата. Тогава Стоян стрелял в него и Асен паднал покосен на място.
    Село Завой е известно в областта с кражбите на местните роми и особено с добре обучените роми-джебчии тук.
    Стоян Гичев е задържан за 24 часа. В хода на работата през цялата нощ е установено, че между семейството на убития и Стоян Гичев е имало конфликти, гласи официалното съобщение от прессцентъра на Областната дирекция на МВР в Ямбол.