Наши се съединяват в Ривърсайд на 6-ти Септември

BBQСкромната българска общност в Ривърсайд реши да отбележи подобаващо Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия (1885) – 6-ти Септември с организирането на празничен събор.

Вече е станало традиция за сънародниците ни в района намиращ се на 60 мили от Лос Анджелес да се събират и всеки кой с каквото може да почерпи своите съседи всеки дошъл на сбирките, съобщи за ОБЗОР BulgariCA.com организаторката Валя Делийска. “На миналият събор дошли около 30 човека, тази година очакваме двойно повече, защо не и още,” добавя родолюбивата българска учителка.

Моля фото за спомен от последният събор. Снимката е предоставена от Валя Делийска

Моля фото за спомен от последният събор. Снимката е предоставена от Валя Делийска

Мястото е избрано специално в красивият УОШИНГТЪН ПАРК (Washington Park Riverside County).

“Всеки да носи по нещо – такива са инструкциите, които съм дала. Много е приятно, когато гледаш как българките се надпреварват да покажат кулинарните си умения. И то за наши манджи,” с усмивка ми разказва Валя.

“Получава се нещо много земно и непринудено. За съжаление сме доста далеч от Ел Ей и нямаме възможност да ходим всяка неделя до Църквите там. Но пък всички са добре дошли тук! Нека имаме наши групи на повече места. Разбрах, че ще има българско училище от тази есен. Ще се радвам да помогна с каквото мога! Това е нещо, коеот липсва на българското комюнити тук,” завършва Делийска.

DIRECTION:
Вижте по-голяма карта