Българка стана Мис Джорджия 2010 при младите

Кметът на Миледвил връчи на Натали Гаванарова ключа на града


 

Натали спечели титлата Milledgeville-Baldwin county’s junior Miss през януари т.г. а на 1-ви август в Cobb Civic Center—Атланта, успя да се наложи над 23 те момичета от целият щат.

Натали спечели титлата Milledgeville-Baldwin county’s junior Miss през януари т.г. а на 1-ви август в Cobb Civic Center—Атланта, успя да се наложи над 23 те момичета от целият щат. За всяко свое участие Натали Гаванарова получава и нагарада, която да й даде възможност да учи. ФОТО: Конкурс Мис

Гаро Бардизбанян, Миледвил, 26 Август 2009г.

Журналистите цитират една мисъл с която аз съм съглсен.

То гласи: „Едно събитие ако не е отразено, то все едно не се е състояло”.

Думата ми е за Georgia’s Junior Miss 2010, която се казва Натали Гаванарова, наша сънародничка, пловдивчанка, която живее в Milledgeville, Georgia заедно с родителите си и по-големият си брат, от близо 8 години.

Очаквах някой друг да напише за за този успех на Натали и най-вече за този неоспорим повод за самочуствието ни като нейни познати и като българи живеещи в Джорджия и защо само в Джорджия.

Натали се класира на щатското първенство като се пребори с 18 момичета. Спечели титлата Milledgeville-Baldwin county’s junior Miss през януари т.г. а на 1-ви август в Cobb Civic Center—Атланта, успя да се наложи над 23 те момичета от целият щат.

natali notecardКритериите за спечелване на титлата бяха в 5 категории: Талант, фитнес, успех

в училище, интервю, отговор на въпрос зададен на сцената.

Следващата година Натали ще представя щата Джорджия на America’s Junior Miss в надпревара за титлата между представителите на всички щати от САЩ

За успеха си сега Натали спечели степендия от 6500 долара, както и предложения от много колежи. В предишното съзтезание българката заслужи 3000 долара. На следвщият етап в надпреварата за красота Натали ще има възможност да спечели други 125,000 долара стипендия. От създаването си през 1958г. организаторите на конкурса са раздали над 92 милиона долара стипендии. Един от спосорите на събитието в щата Джорджа е обещал организирането на специална среща с Натали в близките седмици, споделя най-красивото момиче на щата.

Гаванарова самата смята да продължи образованието си в University of Georgia.

On stageДни след събитието на специална вечеря в нейна чест кмета на Миледжвил й подари ключа на града.

Натали е превъзходна пианистка, свири на флейта в бенда на училището, участва

пълноценно в всички обществени прояви в училище и в града. Чувства се много щастлива макар нарастналите и ангажименти, да мотивира по-младите от нея в щата Be Your Best Self – което е платформата на Miss Junior.

През пролетта ще участва във всички градски програми като оратор и изпълнения

на пиано.

Наред с всичко тя се готви за следващият конкурс, като идеята и е да представи

българска класическа творба на пиано.

Натали не се лишава и от удоволствията за възраста си. През свободното си време с приятелките си посещава и дискотека и концерти, чествания и прояви, като с позицията и поведението си популяризира България всред всички които я обкръжават.

Тя се радва на пълната подкрепа от страна на семейството си и малкото българи които живеят в Миледввил.

1 comment for “Българка стана Мис Джорджия 2010 при младите