Борисов “приключва” 2-та световна война – среща Путин



Някъде там в Европа сочи премиерът Борисов. Там ще бъде той и там ще срещне колегата си от Русия Владимир Путин.

Някъде там в Европа сочи премиерът Борисов. Там ще бъде той и там ще срещне колегата си от Русия Владимир Путин.

Премиерът Бойко Борисов заминава за Полша за отбелязването на 70-годишнината от началото на Втората световна война, където ще има специална среща с колегата си от Русия Владимир Путин
София, 28 август 2009г. Не минаха и 24 часа от "предсказанието" на ОБЗОР BulgariCA.COM, че се очаква тандемът "Борисов-Путин" да заработи добре, и доказателството вече е налице - уговорена е специална среща още на 1во число другият месец. Колегите от татамито и пагона, а сега и по длъжност, и то не каква и да е, а най-отговорната в една държава - "министър-председател" ще седнат на една маса на "независима територия", така както пише в дипломатическите книги. За да додоворят какво, звисимоста и независимоста, разбира се, от всички посоки на света. Както и да си кажат кой каква посока е избрал.
"Рапорт даден - Рапорт приет", така едно време по време на "студената война" казваха пионерчетата. Сега обаче нещата не стоят точно така. Войната е "топла", загрята от калкулаторите. Няма империя, и няма сателит. Сега работи математиката! И интересите ... за математиката!
   Министър-председателят Бойко Борисов ще участва на 1 септември в полския град Гданск в отбелязването на 70-годишнината от началото на Втората световна война, съобщи правителствената информационна служба.
    На грандиозна церемония пред Паметника на героите на Вестерплате рамао до рамо с нашият премиер ще бъде елитът на Европа, президентът на Полша Лех Качински, премиерът Доналд Туск, германският канцлер Ангела Меркел, руският премиер Владимир Путин, премиерът на Швеция Фредрик Рейнфелд, чиято страна е ротационен председател на Европейския съюз, правителствени и други високопоставени ръководители на европейски държави.
    В Гданск премиерът Бойко Борисов ще има лична среща с руския си колега Владимир Путин.
    Във водената от премиера Борисов делегация са министърът на външните работи Румяна Желева, посланикът ни в Полша Иван Найденов, началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова, външнополитическият съветник Радослав Точев.
ПРИПОМНЯМЕ:Бойко: Ало, Путин какво става с газта – ела да се видим