ЦСКА опъна московският Динамо

cska_logo3127 Август 2009г. ЦСКА (София) опъна московският Динамо на пъпа на Москва и продължава в кавалификациите за лигата на Европа.

Преди броени минути завърши срещата реванш по футбол от четвъртия квалификационен кръг на Лига Европа между отборите на ЦСКА (София) и Динамо (Москва) с победа на българите при резултат 2:1 на стадион „Арена Химки” в руската столица, мач който гледахме по интернет в САЩ.

В 10-та минута резултатът откри за Динамо Александър Кержаков. Четири минути по-късно за армейците изравни Спас Делев. В 30-та минута на срещата Тодоров пропусна възможност да увеличи преднината. 
След натиск от страна на Динамо в началото на второто полувреме, отборът на ЦСКА успя да отбележи отново и поведе с 2:1. Иван Иванов вкара с глава втория гол за армейците след центриране на Иван Стоянов, след изпълнение на ъглов удар за ЦСКА в 55 минута от двубоя.
След втория гол на българите динамовци бяха мъртви на терена. Последваха пропуски на нашите срещу вратата на Динамо, пазена някога от легендарния Лев Яшин. С много усилия вратарят Габулов не допусна ново попадение.
Победителят от сблъсъка между двата отбора влиза в груповата фаза на Лига Европа. Двубоят в София завърши наравно – 0:0.
Главен рефер бе Михаел Вайнер от Германия.

На стадион “Градски” в Ловеч започна мачът Литекс – БАТЕС (Борисов), четвърти кръг от плейофите за влизане в Лига Европа.