Културният министър печата книга в село Припек

Вежди Рашидов: Хората в Кърджали преодоляват страха - давам пари за книгата на Припек
Министърът обикаля "крепостите" на Доган


По време на изборите тази година. „Не мога да разбера кое точно е нескромно. Не мога да разбера защо Ахмед Доган се смята за по-голям от хората в Кърджали и защо смята, че може да си позволи да не се яви пред тях и да отговаря за действията си”, възмути се Вежди Рашидов. Местан побърза да отклони разговора в друга посока и настоя да започнат дискусия с отговор на въпроса какво ще направи всяка отделна партия за жителите на Кърджали. Кандидатът на ГЕРБ обаче не се отказа от искането си да има дебат с Доган, защото според него има много въпроси, на които той трябва да отговори. „Защо моите братя и сестри продължават да са роби на тютюна, защо регионът е докаран до това състояние, защо хората продължават да се страхуват? Готов съм да дебатирам с него по всяко време, но няма да говоря с посредници”, отсече Вежди Рашидов и напусна дебата. Отказът на склуптура беше заради отсъствието на Доган с който бе и уговорката. В студиото на БНТ бе влязъл 

Николай Николов, специално за ОБЗОР BulgariCA
Кърджали, 21 август
  Хората в Кърджали преодоляват страха според министъра на културата Вежди Рашидов, който е на тридневно посещение в областта и има поредица от срещи. В своя избирателен район, Рашидов благодари на хората, които на 5 юли гласуваха за ПП ГЕРБ.
 Министърът спря първо в Черноочене и Кърджали.
 На следващия ден той замина за Джебел. На срещата в село Припек, община Джебел, местните споделиха с министъра, че имат готово за издаване томче с историята на селото, но нямат необходимите пари. Вежди Рашидов каза, че дарява 1500 лв. лично от себе си за публикуването на книгата.
	"Най-нормалното нещо след изборите е човек да се върне там, където са му гласували вяра, обич и доверие. Основен наш дълг е да не забравяме хората и да решаваме проблемите им. По време на кампанията хората в Джебел, в Черноочене, в Припек, в Крумовград, а и другаде не смееха да дойдат при мен. Днес виждам, че този страх е преодолян. Хората сами ме спират, разказват ми проблемите си с надежда те да бъдат решени. Виждам, че има възможност за спокоен човешки диалог, което много ме радва", каза министър Вежди Рашидов по време на първите си срещи в област Кърджали. Думите му бяха цитирани от повереното му ведомство и от БТА.
  "Искахме Вежди Рашидов, като стане министър, да дойде и да седне между нас. Ето, днес той го прави. Имаме му пълно доверие", са заявили жители на Джебел, които са го чакали в центъра на града.
  Скоро министърът на културата Вежди Рашидов и местните структури на ПП ГЕРБ ще имат приемни в област Кърджали, съобщават от МК.
  Следващите дестинации на Рашидов са други бивши бастиони на ДПС и Ахмед Доган - село Бял Извор, Ардино, Момчилград, Крумовград и Кирково. Скулпторът Вежди Рашидов бе мажоритарен кандидат в Кърджали, където ДПС издигна лидера си Ахмед Доган.
 В неделя е срещата на министър Вежди Рашидов в кв. "Възрожденци" в Кърджали с директори на културни институти и творци в града.

1 comment for “Културният министър печата книга в село Припек

 1. 09/02/2009 at 13:50

  Министър Вежди Рашидов дари 1500 лв. от първата си министерска заплата за издаване на книга с историята на село Припек

  София, 2 септември /БТА/
  Министърът на културата Вежди Рашидов дари днес 1500 лева от
  първата си министерска заплата за издаване на книга с историята
  на село Припек, област Кърджали. Това съобщиха от
  Министерството на културата.
  Така той изпълни обещанието си към местните хора, дадено по
  време на посещението му в селото на 21 август т.г. Тогава кметът
  на Припек Асен Славов и местните хора споделиха с министъра, че
  не им достигат 1500 лева, за да издадат в книга историята на
  родното си село. Министър Рашидов им обеща да дари лично сумата
  от първата си министерска заплата и го направи веднага, след
  като я получи, обясняват от министерството.
  Ведомството ще помогне спешно и за неотложния ремонт на
  покрива на читалището в село Припек. С разпореждане на министър
  Вежди Рашидов и след сключване на съответния договор днес са
  били осигурени 3000 лева за ремонт на покрива на сградата на
  читалището в селото.