Кремират Джако на рожденият му ден в Ел Ей

Личният лекар проговори – гледайте видео

Най-близките изнасят тялото на Майкъл Джексън от Стейпълс Център в Лос Анджелес.На 25 юни 2009 година в Лос Анжелис си отиде завинаги от този свят Майкъл Джексън. Почти 40 години от своя петдесетгодишен живот той прекара на сцената. Беше признат за Крал на поп музиката и в изкуството си изпревари времето с десетилетия. Албумът му

Тялото на поп-легендата Майкъл Джексън ще бъде кремирано в гробището Форест Лоун (Forest Lawn) в квартала Глендейл на 8 мили северно от Даунтаун на Лос Анджелес, каза говорителят на семейство Джаксън, цитиран от АБС7 в специално разпространено съобщение до медиите.

Погребението на звездата ще бъде тази събота на същото място, но на него щемогат да приъстват само семейството и най-близки приятели, се казва още в дългоочакваният от всички почитатели анонс.

По-рано бащата на Джако – Джо Джексън каза, че датата е избрана нарочно, това е рожденната дата на Майкъл. На този ден той трябваше да навърши 51.

Детайлите по погребалната церемония се пазат в абсолютна тайна. Знае се само точното място на кремацията със 100-годишна история и известно със своите много строги правила – Божествената тераса на крематориума Великият мавзолей (Holly Terrace – Great Mausoleum). Това не е същото място – Холивуд Хилс, където на 25 Юни видяхме семейство Джаксън да изпраща “за последно” своят близък. Едно от най-елитните места за “последно сбогм” в целите САЩ е обзаведено с преработки на картини на Микеланджело. Голяма стъклена картина, точно копие на творбата на Леонардо Да Винчи “Последната вечеря” внся светлина в залите.

Много звезди са били кремирани на същото място, между тях Sammy Davis, Jr. (Сами Дейвис Джуниър) роден на 8 декември 1925г., известен американски танцьор, певец, мулти-инструменталист, импресионист и комедиен актьор.

Най-последното поклонение пред поп-легендата ще бъде много строго охранявано и няма да се допускат никакви хора и медии, освен посочените в специален списък.

В същото време личният лекар на Майкъл Джаксън – Д-р Конрад Мюрай най-накрая проговори. Предлагаме ви изказването на разследваният от властите Мюрай и коментара на журналиста на CNN в Лос Анджелес Тед Роуландс. Все още не е доказана вината на лекаря. В обръщението си той се извинява, че не се обажда по телефона и не контактува с никого, като добавя и други свои думи.

ПРИПОМНЯМЕ – ОКОЛО СМЪРТА /ВИДЕО/

Jackson’s Doctor Talks to Police