Е-бизнесът се събира в София


Лого на ебизнес симпозиум.

Лого на ебизнес симпозиум.

София, 19 август Алън Хюриъкс, президентът на IAB Europe ще бъде на посещение в България през октомври, когато в София ще се състои първото за Югоизточна Европа изложение за е-маркетинг и е-бизнес - Webit, съобщи БТА по информация на международния образователен институт e-Academy, който е организатор на изложението. Interactive Advertising Bureau (IAB) Европа е организация, която представлява интересите на европейската дигитална индустрия. Организацията представлява 23 страни в Европа и над 5500 компании.
    В конферентната програма на  Webit, което ще се проведе на 7 и 8 октомври, са включени Крисчън Ернандес Гаярдо, директор Нови пазари за Google, Майкъл Стеклар, управляващ директор за Platform-A UK America Online (AOL), Норм Джонстън от  Mindshare Worldwide.
    Стандартните маркетингови бюджети се преориентират все повече към дигиталните рекламни платформи, показват проучвания на маркетолози, съобщават организаторите на Webit. Прогнозата е, че бюджетите за дигитална реклама ще се увеличават през следващите няколко години за сметка на офлайн рекламите, смятат те. Това  са и част темите, както ще се обсъждат на Webit през октомври в София.