Доган води по неизвинени отсъствия в новия парламент


Д-р Ахмед Демир Доган е политик, основател на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. и негов председател до днес. Депутат в 7 Велико народно събрание и народен представител в 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то и 40 Народно събрание на България. Агент на Държавна сигурност от 1974 г. Ахмед Доган е роден на 29 март 1954 г. в село Пчеларово, област Добрич. Сключва брак два пъти. В момента води съвместно съжителство с манекенката Алтен Алиева.За периода от юни 2007 г. до юни 2008 г. лидерът на ДПС Ахмед Доган е дошъл 3 пъти на пленарни заседания, а за отсъствията са му удържани глоби в размер на 10 625 лева и 44 стотинки.

Д-р Ахмед Демир Доган е политик, основател на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. и негов председател до днес. Депутат в 7 Велико народно събрание и народен представител в 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то и 40 Народно събрание на България. Агент на Държавна сигурност от 1974 г. Ахмед Доган е роден на 29 март 1954 г. в село Пчеларово, област Добрич. Сключва брак два пъти. В момента води съвместно съжителство с манекенката Алтен Алиева.За периода от юни 2007 г. до юни 2008 г. лидерът на ДПС Ахмед Доган е дошъл 3 пъти на пленарни заседания, а за отсъствията са му удържани глоби в размер на 10 625 лева и 44 стотинки. ФОТО: Алтермедия

София, 11 август
 Лидерът на ДПС Ахмед Доган води в класацията за "Неизвинени отсъствия" в новия парламент през месец Юли. Повече от половината заседания на депутатите не са били уважени от Доган. От седем възможни, на четири е отсъствал водачът на либералната партия на турското малцинство в България.
Ето списъка: spravka_zala_bg
	Десет депутати са отсъствали от пленарна зала през юли без основателна причина, показва справка на сайта  на Народното
събрание. Според новия парламентарен правилник "неизвинените" отсъствия на народните представители се публикуват на интернет
страницата на парламента. www.parlament.bg
	След лидерът на ДПС Ахмед Доган с 4 отсъствия следват с по две отсъствия депутатите от "Атака" Венцислав Лаков и Деница Гаджева. Едно заседание през юли са пропуснали Йордан Цонев и Камен Костадинов от ДПС, Недялко Недялков, Николай Коцев и Свилен Крайчев от ГЕРБ, както и Яне Янев от РЗС.
 През юли парламентът е заседавал общо 6 пъти, включително и с
тържественото първо заседание за конституирането на 41-то
Народното събрание на 14 юли. На пет пленарни заседания
депутатите приеха парламентарния правилник, избраха постоянни
комисии и техните ръководства и състав, както и парламентарни
секретари.