Приемат наши “рицари” в НАТО-орден

Клуб „Млад рицар
Клуб „Млад рицар” е единствената в света младежка рицарска организация към ордена на Тамплиерите и се намира в България.

Богомилите били първите, Българските рицари признават Православието

Нащи рицари са посещавали Лос Анджелес
София, 3 август
	Двама българи ще бъдат приети във Великия приорат НАТО, съобщи Румен Ралчев - Велик приор на Великия приорат България, цитиран и от БТА.
      Великият приорат е част от няколкото фракции на масоните в България, като Ротари клуб, Зонта клуб и Lions Club.
        България е домакин днес на годишния Конвент на Ордена на
Рицарите тамплиери на Великия приорат НАТО.
	За тамплиер ще бъде приет президентът на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва /CONFÉDÉRATION INTERALLIÉE DES OFFICIERS DE RÉSERVE - CIOR/ подп. Уилям Верхайн, каза Ралчев. От 4 до 8 август в София ще се състои 62-ят конгрес на CIOR. Ралчев обясни, че една част от резервистите от НАТО, членове на CIOR, са и тамплиери.
	Събитието е първият форум на чуждестранен Велик приорат в
България. Конвентът е годишният форум на всеки един Велик
приорат, на който се отчита изминалата година и се начертават
планове и действия за следващата, приемат се рицари, награждават
 се проявилите активност, обясни Румен Ралчев.
	Великият приорат "Св. Себастиан мъченик" НАТО е член на Ордена на Рицарите тамплиери на Йерусалим - международна
неправителствена организация със седалище в Женева, асоцииран
член на ООН, носител на Нобелова награда за мир и член на
Международното бюро за мир. Великият приорат НАТО притежава
особен статут в рамките на Ордена, се посочва в пресинформация.
За разлика от останалите Велики приорати, в него членуват рицари
 и дами от всички страни-членки на НАТО. Това са високопоставени
 офицери, като освен армейски офицери, членуват също и военни
лекари, съдии и др. Благотворителната дейност на Великия приорат
 НАТО е насочена предимно към подпомагането на военни в
неравностойно материално положение след навлизането им в
цивилния живот и към осигуряване на адекватно медицинско
обслужване.

У нас членовете са над 170 души. За да стане един гражданин – мъж или жена - член на ордена, първото изискване е да е християнин, обяснява Ралчев пред ивестник.В рамките на 3 години този човек трябва да работи с тамплиерите и да участва в ритуалите, като носи черна мантия без кръст и на база на неговото присъствие и работа, може да дойде момент, в който неговият поръчител – рицар или дама, водач на постолантите, дава предложение желаещият да стане тамплиер.Ралчев уточнява още, че нямат за цел да воюват с мюсюлманите.Според Ралчев в молитвите и ритуалите на тамплиерите от 1118 до 1307 година има много схващания, навлезли от българските богомили и „те не се стремят да го скрият, а казват, че е влияние от богомилите”. “Така че спокойно казвам, че върху онова, което наричаме рицари-тамплиери в оригиналния вид, има много ясно изразена българска следа и то е доста силна.КОИ СА РИЦАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ?

Орденът на тамплиерите е регистриран в България като сдружение с наименование „Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим" в Софийски градски съд под Ф.Д. 3696/2004 в специален регистър за юридически лица с нестопанска цел. Първите българи-дами и рицари, са приети в ОSМТН (Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani) през 2003 – 2004 год. на конвентите в Австрия, Финландия и Сърбия.

На конвента в Белград през 2004 год. се сформират първите две командерии - „ Св. Иван Рилски " и „Св. Георги". От този момент на практика започва да се структурира тамплиерството в България, под менторството на Великия приорат на Сърбия.

През юни 2005 год. отново на конвент в Белград Великият приор на Сърбия Деян Милекович ръкополага български тамплиери. През есента на същата година следва така очакваното събитие - насрочен е първият конвент в София, България.

На церемония в х-л „Кемпински-Зографски" през ноември 2005г. „бялата мантия" обличат нови последователи на Ордена. Сформирани са следващите четири командерии -„Цар Борис I", „Сердика", „Св. София"- в гр.София, и „Цар Калоян" в гр. Варна. С указ на Великия приор на Сърбия България е обявена за Приорат, а за Приор на България е провъзгласен г-н Румен Ралчев.

rumen_ral4ev„За мен е важна оценката на хората, на които помагаме, смята той. Ние не редим опашки, на които хората да чакат за помощи, а отиваме при тях да им помагаме. Скоро помогнахме на едно дете – християнче, което имаше нужда от животоспасяваща операция. То замина за Германия и ние даже се свързахме с наши братя-рицари там, които да може да му помогнат още. Ходим в старчески домове и домове за деца, лишени от родителски грижи. Ние просто се опитваме да посъбудим старите християнски български ценности. Този механизъм отдавна работи в Европа- събиране на храни, дрехи, пари. Не виждам защо някой да има нещо против”, казва Ралчев.
 Румен Ралчев е роден на 30.01.1952 год. Женен, с три деца. Завършил е право в Софийския университет, полицейска школа и УНСС. Президентът на "Балкан Секюрити Груп" е работил в УБО и НСО. От 1991 год. се занимава с частен бизнес.

В структурата на Приорат България през 2005 год. вече влизат шест командерии. Офицерският състав на Ордена е съставен от Приора Румен Ралчев, Заместник-приора Асен Янев, Канцлера на приората Мартин Макариев, Секретаря на приората - Мария Генова, Церемониал майстора (актъора) Андрей Баташов и Командерите на командериите. Към всяка командерия има регистрирани постуланти - първата степен в Ордена на тамплиерите, която е подготвителният етап на кандидата за ръкополагането му в степен рицар или дама. Постулантите участват активно в организационния живот на Ордена и присъстват на всички ритуали и мероприятия.

В края на 2005 год. и началото на 2006 год. бяха проведени първите благотворителни мероприятия под егидата на Ордена на тамплиерите. Подпомогнати бяха няколко социални домове в гр. Русе, гр. Тетевен, с. Ветрино и с. Рудник. В София и Варна бяха организирани няколко благотворителни моноспектакъла в изпълнение на Андрей Баташов, средствата от които бяха дарени на горепосочените социални домове. С ативното участие на веригата магазини „Пикадили" се създадоха периодични пунктове за дарения на хранителни стоки, доставяни на дома за деца с умствена изостаналост „Св. Мария Магдалена" в с. Рудник.

В началото на 2006 год. се състоя конвент в Атина Гърция, на който бяха поконени кавалери от Приората на България. Делегация от България участва на церемонията в гръцката столица, на която по традиция специални награди получиха няколко висши офицери от Ордена, между които и Приорът на България г-н Румен Ралчев.

През месец април на 2006 год. Приоратът на България беше поканен на международната пролетна Инвеститура в Осло, Норвегия. На мероприятието присъстваха Великите офицери на ОSМТН, делегации на Великите приорати, водени от Великите приори, и делегациите на няколко приората, между които и делегатите на Приорат България.

За първи път Приоратът на България участва в Магистралния съвет на ОSМТН, където вследствие на негово решение, основано на делегатския принцип, страната ни придоби правото на съвещателен глас. Изнесен беше редовният годишен доклад от ръководството на ОSМТН, на което се постави акцент върху работата на младите приорати. Вследствие положителната оценка, дадена на Приората на България от страна на представителите на петнадесетте страни, участващи във форума, се взе решение страната ни да бъде провъзгласена за Велик Приорат през 2007 год.

През месец май на 2006 год. се проведе следващият конвент в България в гр. Варна, където бяха ръкоположени постуланти в степен „рицар". Образувана бе седмата командерия „Св. Николай" в гр. Русе. Великият приор на Сърбия Деян Милекович официално ръкоположи Приора на България Румен Ралчев във II-ра степен Велик офицер на Храма (GOTJ) . Почетна награда получиха и домакините на конвента - Командерия „Цар Калоян", гр. Варна.

На конвента през октомври 2006г. в Кипър Приората на България получи официално признание за свършената до момента работа по линията на хуманитарната дейност в национален мащаб и проекта за изграждане на нов социален дом от европейски тип в страната ни. Представена беше и втората преведена на български език книга „Тамплиерите”, издадена под егидата на Ордена в България.

С 2007 година са свързани очакванията Приоратът на България да придобие статут на самостоятелен структура като непосредствена стъпка преди обявяването и за Велик Приорат, заемайки по достойнство мястото си сред водещите отряди на Ордена на мистичните войни-монаси който нито клади и векове успяха да унищожат.
У нас членовете са над 170 души. За да стане един гражданин – мъж или жена - член на ордена, първото изискване е да е християнин, обяснява Ралчев пред ивестник.В рамките на 3 години този човек трябва да работи с тамплиерите и да участва в ритуалите, като носи черна мантия без кръст и на база на неговото присъствие и работа, може да дойде момент, в който неговият поръчител – рицар или дама, водач на постолантите, дава предложение желаещият да стане тамплиер.Ралчев уточнява още, че нямат за цел да воюват с мюсюлманите.Според Ралчев в молитвите и ритуалите на тамплиерите от 1118 до 1307 година има много схващания, навлезли от българските богомили и „те не се стремят да го скрият, а казват, че е влияние от богомилите”. “Така че спокойно казвам, че върху онова, което наричаме рицари-тамплиери в оригиналния вид, има много ясно изразена българска следа и то е доста силна.
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam!

Богомилите били първите, нашите рицари признават православието, …. ОЩЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК:

http://www.tmpl.revolta.com/
http://www.osmth-gpbulgaria.org/cat_7.html

2 comments for “Приемат наши “рицари” в НАТО-орден