Генералният консул в Ел Ей се ожени

Иво Мускуров - генерален консул на Р България в Лос Анжелис и певицата Силви Вартан, които помогнаха за организирането на шествието в подкрепа и безпрекословна солидарност към българските медицински сестри и палестинският лекар, осъдени на смърт в Либия. ФОТО:Автора

Иво Мускуров - генерален консул на Р България в Лос Анжелис и певицата Силви Вартан, които помогнаха за организирането на шествието в подкрепа и безпрекословна солидарност към българските медицински сестри и палестинският лекар, осъдени на смърт в Либия. ФОТО:Автора

3 Август 2009г., Лос Анджелес. Америка се оказа “магнит” за нашите дипломати – само за една година втори служител на генералното консулство в “Града на Ангелите” остана в “американско брачно ложе”.

Г-н Иво Мускуров, генерален консул на Република България в Лос Анджелес се ожени през последния уикенд.

“Избраницата на сърцето” се казва Келса и е американка. “Възнамеряваме да заминем за България, като са уведомени американските власти, утре ще изпратя и докладната до нашето външно министерство,” съобщи днес по телефона Мускуров. “Мисля, че Келса ще бъде един достоен член на българската дипломация. Да, тук в Калифорния много ми харесва и е много възможно да дойда със съпругата си, за да си карам старините. Но не и сега! Заминаваме за България, след като се изяснят нещата около моят мандат, който изтича на 31 Август тази година,” завърши Мускуров.

Първо новината за ОБЗОР BulgariCA.com съобщи един от кумовете на семейство Мускурови българинът с арменска “жилка” Андроник Кехлибариян. Свидетели на бракосъчетанието от българска страна още бяха съпругата на Андроник, Варти Мазлемиян, семейство Ани Будевска и Едуард Николчев.

На тържеството, което се проведе на първият ден от Август в частен дом в Северен Лос Анджелес присъстваха над 150 гости, между които и бившата служителка на консулската ни служба в Ел Ей Вера Анчева с нейното семейство.

ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА СЕМЕЙСТВОТО!

Цялото Генерално консулство в Ел Ей се притече на помощ на фондация Булгарика и в-к ОБЗОР за организиране на шествието за нашите сестри в Либия, което се проведе на 11 Февруари 2007 г., когато бе затворена цялата „Алея на Славата” (Walk of Fame) на бул. „Холивуд” (Hollywood Blvd.) От ляво на дясно: Служителката Вера Анчева, Генераният консул Иво Мускуров, Консулката Александрина Гигова с представители на Българската Православна Църква

Иво Мускуров е роден на 3 Май 1958г. в гр. София. Завършва със златен медал френската гимназия. Магистър по Международни отношения. Непрекъснат дипломат от 1 Януари 1985г. Владее английски, руски, френски и нидерландски езици. Има една дъщеря от първия брак. 30 години нумизмат, обича природата и птиците. Харесва ЕлЕй заради климата и това, че няма болести. Казва, че “българската дипломация се помладява и е паднал монополът на мъжете.” Което може би ще се потвърди с пристигането на новият генерален консул, който е възможно да бъде дама.

През юли 2005 година Министерският съвет даде съгласието си Иво Мускуров да бъде назначен за генерален консул на България в Лос Анжелис, както тогава първи ви съощи в-к ОБЗОР. Решението за откриване на генералното ни консулство е от 23 август 2004 г. Консулският окръг обхваща щатите Калифорния, Невада, Орегон, Вашингтон, Аризона, Ню Мексико, Юта, Айдахо и Монтана.

Иво Мускуров е дипломат с близо 25-годишен професионален опит. Работил е в различни дирекции на МВнР и в наши мисии в чужбина. От 2004 г. бе началник отдел в дирекция “НАТО и международна сигурност”, Евроатлантическо сътрудничество и регионална сигурност към Министерството на външните работи, където съвместно работи със сегашният Генерален консул в Чикаго Иван Сотиров – директор на Информационния център на НАТО в София по това време.

ОЩЕ ЗА ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ ИВО МУСКУРОВ НА ТЕЗИ ДВА ЛИНКА:

obzor-1-izvunreden-may-2006

obzor-2-izvunreden-may-2006

1 comment for “Генералният консул в Ел Ей се ожени