Роди се нов Комсомол

Бузлуджа, 1 август 2009 Днес хиляди симпатизанти от цялата страна участваха в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа в Националния събор на левицата под мотото

118 получиха партийните си кнжки, 28 лично от “червеният” лидер Сергей Станишев

БСП повторно презарежда и се пречиства

Много пъти партията е била бита, но се е изправяла!

Бузлуджа, 1 август 2009г. През тази година ние особено се нуждаем от повторно презареждане и пречистване, защото на парламентарните избори БСП и Коалиция “За България” претърпяха тежко поражение, каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на традиционния  събор на левицата под връх Бузлуджа. Членове и симпатизанти на БСП се събраха на Историческата поляна на събор под мотото “Сила за промяна”, съобщи БТА.

За първи път изпълнихме успешен мандат и няма от какво да се срамуваме, но не бяхме и безгрешни, каза Станишев. Хората ни оцениха не по това, което направихме, а по това което не свършихме и ги разочаровахме, добави той. Много пъти БСП е била бита, но винаги се е изправяла, защото имаме вяра и ценности, заяви “червеният” лидер и изрази увереност, че и този път ще го направят.

Тази “Бузлуджа” е тежка за мен, само до преди няколко дни носих цялата отговорност за управлението на държавата, заяви Станишев. Той посочи, че носи отговорност и за изборните резултати. Не бягам от моята отговорност, но няма да избера лесния път на личното спасение и бягане, добави водачът на най-голямата лява политическа сила в България.

Станишев каза, че ще настоява на конгреса на партията през октомври да има честно и открито лидерско състезание с визията за партията и за бъдещето на страната.

Според него партията се нуждае от истинска и открита дискусия, без която всичко останало не би имало смисъл и би било само лични интереси, партийни игри, обвързаности и хватки.

Аз лично няма да тръгна по този път, заяви левият политик и водач на реформите във формированието, управлявало България през последните няколко години.

Първото нещо, от което се нуждаем е да подредим нашия си двор, каза шефът на социалистите.

По време на събора 118 млади социалисти получиха новите си “червени” партийни книжки, на 28 от тях документът за членство връчи лично Станишев. Велислава Дърева беше отличена с наградата на БСП за публицистика и политическа журналистика  “Георги Кирков-Майстора”.

По-късно днес на Историческата поляна под връх Бузлуджа се състоя първото заседание на Организационния комитет за създаване на Младежко обединение в “червената” партия, а вечерта състезания по пейнтбол и караоке-дискотека.

Предвижда се в новият “КОМСОМОЛ” да членуват млади социалисти до 35 години. БСП има близо 15 000 членове на тази възраст. Станишев посочи, че очаква създаването на Младежкото обединение да бъде завършено до конгреса на партията на 18 октомври. На заседанието беше избран оперативен щаб от 13 членове и секретар. До 20 септември трябва да бъдат изградени общинските младежки клубове, до 2 октомври – областните съвети,