Отлагат резултатите от аутопсията на Джако

Медиите и хората недоволни от разходите по погребението

Лос Анджелес, 31 юли /Евгени Веселинов/ 

Биологичният и артистичен създател на Майкъл - Джо Джексън си позволи в най-тъжният момент да изправи пред микрофона едно от внучетата си - Парис, на сцената пред ковчега на баща му и покани трите си внука за ново ТРИО ДЖАКСЪН. ФОТО:АБС7

Биологичният и артистичен създател на Майкъл - Джо Джексън си позволи в най-тъжният момент да изправи пред микрофона едно от внучетата си - Парис, на сцената пред ковчега на баща му и покани трите си внука за ново ТРИО ДЖАКСЪН. ФОТО:АБС7

За следващата седмица се отлагат резултатите от аутопсията на Майкъл Джексън, съобщиха от прес офиса на Шерифа на Лос Анджелес.

Като причина се посочва времето нужно за химичните процеси показващи биологичното състоянието на организма, и най-вече на мозъка на звездата. Така наречените “посявки” се нуждаят от определено време, за да “узреят” и да покажат истинските причини за смърта на Джако.
Досега и дума не се обелва за проверка на ДНК на Майкъл, което е най-сигурното доказателство за така дискутираното напоследък негово бащинство.
Реално това не е доказателство за причината на смъртта, но е най-същественото нещо в другият голям спор за наследството, което остави звездата.
Тази аутопсия е втора за поп-иконата и е по специална поръчка на семейство Джаксън.

Веста за забавянето възбуди още повече общественото мнение в Лос Анджелес и медиите в САЩ.
След като градската управа реши да плати всички раходи по погребението-концерт на звездата в Стейпълс Център в Града на Ангелите, включително и допълнителни пари за охрана.
Всичко това стана в момент, когато щатът обяви рекорден дефицит и губернаторът Арнолд Шварценегр подписа, но оряза сериозно бюджета.
Подобно е състоянието на Лос Анджелес, както и на повечето градове в Калифорния.
homeless sleepingОсновно са спрени фондовете за образование, социално слабите и децата.
Даунтаун на Ел Ей продулжава да бъде най-грозното и мръсно място в района, пълно с евтини магазинчета и сергии, бездомни и просяци.

Местните медии са настръхнали и следят всяко пени, което се харчи.
Освен това журналистите са силно възмутени от водещата се борба в семейство Джаксън, относно попечителството върху децата на Майкъл. Като се започне от билогичната майка на две от децата му, която през 2003г. заяви, че “не иска децата да й казват “майко” и иска Майкъл да бъде техният идол.” И се стигне до бащата на Джако, неговият биологичен и артистичен създател – Джо Джексън, който в най-тъжният момент си позволи да изправи пред микрофона едно от внучетата си на сцената пред ковчега на баща му и покани трите си внука за ново ТРИО ДЖАКСЪН.
Контекстът на печатните издания, и особено на електронните, е че всички около Майкъл се появиха чак сега, когато той няма нужда от тях и превърнаха смърта му в правене на пари.

Всички наоколо се превърнаха от критици във фенове на Майкъл. Само и само да “отхапят парче” или да станат популярни.
Което е видно и по улиците на Ел Ей, където на всяка крачка може да се купи от секретна игла с “ръкавицата на Джако” за половин долар до безумно големи градински статуетки на Ем Джей за четрицифрена цена. Естествено, никой от тези улични търговци не плаща данъци.
И до днес не спира потока по Алеята на Славата, където пред Китайският театър е звездата на Ем Джей.
Това изтъква общината, но съобщава само увеличаване на броят посетители, но не и на приходите.

Най-популярният коментар е защо не се използват парите от продажби на албумите Джако, а се взимат парите на хората, които и без това са “под нулата” и всяко новородено в САЩ и без това дължи дестки хиляди долара, заради раздадените пари за спасяване на икономиката. Друг аргумент е, че приходите са сериозни и от правата за музиката му, тъй като “М Дж” е все още изпълнителят с най-много продадени албуми, а притежава и тези на най-продаваната група БИЙТЪЛС, втора в общата класация. Почти всичко е продадено по рафтовете и непрекъснато се преиздават албуми на “Ем Джей”. А продажбите на “четворката от Ливерпул” една от най-влиятелните групи в историята на поп музиката никога не е спирала.

На 25 Юни тази година Кралят на попа почина внезапно на 50-годишна възраст в Лос Анджелес.
Майкъл Джексън започва музикалната си кариера още като дете, когато е част от групата “The Jackson 5”, в която всъщност членуват неговите братя. Първият му самостоятелен албум е от 1972 г., последният е от 2001 г. В дискографията си има десет албума, които досега са продадени в повече от 800 милиона копия. Най-успешният и най-продаваният въобще в историята на музиката е “Thriller” – 118 милиона копия.
Джако, чието турне за завръщането му на голямата сцена „This Is It“ включва 50 концерта, трябваше да започне на 13 юли в лондонската зала О2 Арена и да продължи до март 2010. Билетите за 50-те концерта в Лондон бяха разпродадени за часове още през март.

6 comments for “Отлагат резултатите от аутопсията на Джако