Затварят пощи – поема ги интернет

PostOfficeНай-малко 40 пощи най-вероятно ще затворят врати в Калифорния, като бройката може да стигне и до 200. Това е само една част от общо 700 в цяла Америка.

Проблемът се оказва не рецесията в икономиката на САЩ, а тоталната инвазия на интернет. Както и законовото признаване на кореспонденцията “он лайн”.

Само с едно кликване на бутона можеш да си набавиш пощенска марка или да си поръчаш куриер. Да заявиш опаковачни материали или документи за паспорт, който се издава във всяка поща. Нужна е само снимка, и то електронна, която по интернет е дори безплатна, ако се снимащ сам и я качиш на компютъра. Паричните преводи, които се правят през пощите, та дори и през банковите офиси, също вече не са актуални.

Рекламите, които пълнят пощенските кутии и на тях им мина модата. Струват много по-скъпо, отнемат много повече време и са нежеланото нещо, което хората искат да намерят в кореспонденцията си. Традиция е до

Единственият сигурен работник в системата на пощите на САЩ в момента е добрият стар пощальон, който все още има какво да прави.

Надеждата на пощенските служители е, че на следващото заседание на Конгреса, препоръчителната бройка на пощите, които трябва да затворят врати ще бъде съкратена.