Отлагат резултатите от аутопсията на Джако

Медиите и хората недоволни от разходите по погребението

Лос Анджелес, 31 юли /Евгени Веселинов/ 

Биологичният и артистичен създател на Майкъл - Джо Джексън си позволи в най-тъжният момент да изправи пред микрофона едно от внучетата си - Парис, на сцената пред ковчега на баща му и покани трите си внука за ново ТРИО ДЖАКСЪН. ФОТО:АБС7

Биологичният и артистичен създател на Майкъл - Джо Джексън си позволи в най-тъжният момент да изправи пред микрофона едно от внучетата си - Парис, на сцената пред ковчега на баща му и покани трите си внука за ново ТРИО ДЖАКСЪН. ФОТО:АБС7

За следващата седмица се отлагат резултатите от аутопсията на Майкъл Джексън, съобщиха от прес офиса на Шерифа на Лос Анджелес.

Като причина се посочва времето нужно за химичните процеси показващи биологичното състоянието на организма, и най-вече на мозъка на звездата. Така наречените “посявки” се нуждаят от определено време, за да “узреят” и да покажат истинските причини за смърта на Джако.
Досега и дума не се обелва за проверка на ДНК на Майкъл, което е най-сигурното доказателство за така дискутираното напоследък негово бащинство.
Реално това не е доказателство за причината на смъртта, но е най-същественото нещо в другият голям спор за наследството, което остави звездата.
Тази аутопсия е втора за поп-иконата и е по специална поръчка на семейство Джаксън.

Веста за забавянето възбуди още повече общественото мнение в Лос Анджелес и медиите в САЩ.
След като градската управа реши да плати всички раходи по погребението-концерт на звездата в Стейпълс Център в Града на Ангелите, включително и допълнителни пари за охрана.
Всичко това стана в момент, когато щатът обяви рекорден дефицит и губернаторът Арнолд Шварценегр подписа, но оряза сериозно бюджета.
Подобно е състоянието на Лос Анджелес, както и на повечето градове в Калифорния.
homeless sleepingОсновно са спрени фондовете за образование, социално слабите и децата.
Даунтаун на Ел Ей продулжава да бъде най-грозното и мръсно място в района, пълно с евтини магазинчета и сергии, бездомни и просяци.

Местните медии са настръхнали и следят всяко пени, което се харчи.
Освен това журналистите са силно възмутени от водещата се борба в семейство Джаксън, относно попечителството върху децата на Майкъл. Като се започне от билогичната майка на две от децата му, която през 2003г. заяви, че “не иска децата да й казват “майко” и иска Майкъл да бъде техният идол.” И се стигне до бащата на Джако, неговият биологичен и артистичен създател – Джо Джексън, който в най-тъжният момент си позволи да изправи пред микрофона едно от внучетата си на сцената пред ковчега на баща му и покани трите си внука за ново ТРИО ДЖАКСЪН.
Контекстът на печатните издания, и особено на електронните, е че всички около Майкъл се появиха чак сега, когато той няма нужда от тях и превърнаха смърта му в правене на пари.

Всички наоколо се превърнаха от критици във фенове на Майкъл. Само и само да “отхапят парче” или да станат популярни.
Което е видно и по улиците на Ел Ей, където на всяка крачка може да се купи от секретна игла с “ръкавицата на Джако” за половин долар до безумно големи градински статуетки на Ем Джей за четрицифрена цена. Естествено, никой от тези улични търговци не плаща данъци.
И до днес не спира потока по Алеята на Славата, където пред Китайският театър е звездата на Ем Джей.
Това изтъква общината, но съобщава само увеличаване на броят посетители, но не и на приходите.

Най-популярният коментар е защо не се използват парите от продажби на албумите Джако, а се взимат парите на хората, които и без това са “под нулата” и всяко новородено в САЩ и без това дължи дестки хиляди долара, заради раздадените пари за спасяване на икономиката. Друг аргумент е, че приходите са сериозни и от правата за музиката му, тъй като “М Дж” е все още изпълнителят с най-много продадени албуми, а притежава и тези на най-продаваната група БИЙТЪЛС, втора в общата класация. Почти всичко е продадено по рафтовете и непрекъснато се преиздават албуми на “Ем Джей”. А продажбите на “четворката от Ливерпул” една от най-влиятелните групи в историята на поп музиката никога не е спирала.

На 25 Юни тази година Кралят на попа почина внезапно на 50-годишна възраст в Лос Анджелес.
Майкъл Джексън започва музикалната си кариера още като дете, когато е част от групата “The Jackson 5”, в която всъщност членуват неговите братя. Първият му самостоятелен албум е от 1972 г., последният е от 2001 г. В дискографията си има десет албума, които досега са продадени в повече от 800 милиона копия. Най-успешният и най-продаваният въобще в историята на музиката е “Thriller” – 118 милиона копия.
Джако, чието турне за завръщането му на голямата сцена „This Is It“ включва 50 концерта, трябваше да започне на 13 юли в лондонската зала О2 Арена и да продължи до март 2010. Билетите за 50-те концерта в Лондон бяха разпродадени за часове още през март.

6 comments for “Отлагат резултатите от аутопсията на Джако

 1. 2009/07/31 at 9:43 PM

  Както съобщава американския „Таймс”, Майкъл Джексън бил убит от личния си лекар, доктор Конрад Мюрей. До такъв извод стигнали представителите на следствието, провеждащи разследването по факта смъртта на поп-идола. Именно неговият личен лекар безотговорно дал на пациента си силното лекарство-анестик — профопол. Съобщава се, че певецът в последно време редовно употребявал този препарат за да може да заспи. Това лекарство се използва като упойка за болните преди операция. Доктор Мюрей от самото начало беше в центъра на вниманието на разследването, отбелязва изданието, и семейство Джексън отдавна обвини лекаря в съпричастност към гибелта на Майкъл. След смъртта на Джексън личният му лекар нито веднъж не се е появявал пред публика и не е дал нито едно интервю.

 2. 2009/07/31 at 11:01 PM

  Един от псевдонимите, които използвал приживе Краля на попа, за да си набавя лекарства, бил Принс Джексън – името на единия от синовете му. Това личи от заповедта за обиск в дома и офиса на неговия лекар Конрад Мъри, където трябвало да бъдат търсени определени доказателства, предава АП.

  Документът прави публично достояние 19 възможни псевдонима, използвани от Джако и лекарите му. Краля често използвал и името Омар Арнолд. Разследващите смъртта му са търсели доказателство за непрофесионално поведение спрямо “пристрастен”. Вниманието им е било насочено към улики за изписване на пропофол – забранено упойващо средство.

 3. 2009/07/31 at 11:05 PM

  Майкъл Джексън е прекарал последната си нощ, като гушкал порцеланова кукла с размерите на дете. Това пише великобританското издание “Дейли Стар”.
  Странната играчка с рокля е намерена в леглото на Джако. Източник на медията е един от полицаите, извършили оглед в дома на поп-краля в нощта на смъртта му.
  Неназованият служител на реда от Лос Анджелис разкрил още, че поп иконата живеела в голяма неразбория – из цялата му стая имало разхвърляни дрехи и други вещи.
  Ръкописни бележки по стените пък показвали тежкото психическо състояние на звездата. Някои от тях гласели „Децата са сладки” и „Децата са невинни”.
  До момента най-вероятната причина за смъртта на Майкъл Джексън е редовният прием на опасното лекарство “Пропофол”.
  Личният лекар на Джако д-р Конрад Мъри се разследва за непредумишлено убийство, заради това, че е дал медикамента на 50-годишния Джексън и в нощта на смъртта му.
  “Пропофолът” е силно упоително, което се използва за анестезия преди операция. Едно от основните странични действия е внезапно спиране на сърдечната дейност.Личният лекар на Майкъл Джексън д-р Конрад Мъри може да го е убил, без да иска, със силно упойващо лекарство, което той ползвал като сънотворно, съобщиха вчера АП и Си Ен Ен, позовавайки се на източник от следствието, запазил анонимност.

  Докторът е вливал няколко пъти интравенозно на Джако препарата пропофол в последните 24 часа от живота му.

  Пропофолът е познат под търговското название диприван. Певецът бил пристрастен към него в последните две години. Той спял по следния начин: докторът му пускал през система диприван във вените, Джако заспивал, а когато ставало време да се събуди, системата с течността била спирана и той отварял очи.

  Пропофолът не се използва като приспивателно, а само в болница под лекарски контрол при пациенти, които трябва да останат под наркоза след тежка операция. Лекарството понижава пулса и кръвното налягане и забавя дишането. Затова следствието работи основно по версията, че сърцето на Джако е спряло именно от свръхдоза пропофол. Засега обаче нямало данни от токсикологичната експертиза, които по безспорен начин да потвърдят тази хипотеза.

  Официално данните от експертизата трябва да бъдат оповестени до края на седмицата. Следователите опитват да установят колко лекари на звездата са му давали дрогата под техен контрол в последните 2 г. Д-р Мъри е започнал работа при Джако през май т.г. Адвокатите му вчера отхвърлиха всички слухове.

  Източникът от следствието разказал и какво намерили полицаите в спалнята на Майкъл, където бил допускан само личният му лекар. Пълен безпорядък, до леглото- стойка за системи и кислородна маска. По стените имало ръкописни надписи. Един от тях гласял: “Децата са сладки и невинни”. Междувременно “Сън” съобщи, че децата на Джексън може да получат едва $2,5 млн. вместо очакваните $22,5 млн. от застраховката му живот. Причината – помощник от застрахователна компания “прибирал” редовно парите от вноските, вместо да ги внася.

 4. 2009/07/31 at 11:11 PM

  Омер Бати наистина е четвъртият син на Майкъл Джексън, заяви сензационно бащата на Краля Джо Джексън. Това пише днес в. „Сън”.
  Мениджърът на „Джeксънс файв” потвърди разкритието на британския таблоид, след като 25-годишният Омер седя сред членовете на семейството по време на погребалната церемония.
  „Знаех, че Майкъл има и друг син. Той изглежда като Джексън, държи се като Джексън и може да танцува като Джексън,” обяснил Джо. Момчето било невероятен танцьор и дори учител по танци.
  На въпроса дали Омер ще бъде наследникът на Джако, Джо отговорил: „Не знам, не мога да потвърдя, докато това не се случи.”
  Майкъл, който почина от сърдечен удар на 50-годишна възраст юни, споделил пред приятели през 2004 г., че норвежецът Омер е негов син от жена, с която преспал една нощ.
  От погребението на Майкъл Омер живее в имението на семейство Джексън и вероятно очаква да бъде направен ДНК тест за установяване на бащинството.

 5. 2009/07/31 at 11:15 PM

  Информация за Майкъл Джексън е присъствала в досиетата на източногерманската тайна полиция ЩАЗИ, съобщи БГНЕС. Причината била негов концерт близо до Берлинската стена през 1988 г.

  От ЩАЗИ са се опасявали, че хората може да се опитат да нахлуят в забранената зона близо до Бранденбургската врата в сърцето на града, за да слушат концерта.
  “Някои младежи се опитват да влязат в сблъсъци с полицията”, се посочва в информацията на ЩАЗИ от 4 май, 1988 г.
  За да предотврати това, тайната полиция е планирала диверсионен концерт, който да държи на страна хората. Идеята била младите да бъдат привлечени близо до стадион в Източен Берлин, където концертът щял да бъде предаван на огромен екран с двуминутно закъснение. Но този план никога не е бил приложен на практика.
  Вместо това полицията е разпръснала хората, които се опитвали да се приближат до Берлинската стена по време на концерта на 19 юни.

 6. 2009/07/31 at 11:15 PM

  Кралят на попа Майкъл Джексън бил обсебен от идеята да стъпи на Луната и да изпълни прочутата си лунна походка там, съобщи британският в. “Нюз ъв дъ уърлд”. Това разкрива пред седмичното издание Ури Гелър, дългогодишен приятел на певеца.

  През 2002 г. Гелър казал на Джако за инженера от НАСА Мартин Кьофолети, според когото такова пътуване би могло да бъде осъществено. То щяло да протече на 3 етапа – пътуване до Международната космическа станция, обиколка около Луната и кацане на спътника. Грандиозният проект щял да струва около $ 2 млрд. и да бъде осъществен с помощта на Русия. Гелър бил убеден, че Джако може да събере парите – от спонсори или концерти.

  Кралят на попа бил обсебен от идеята да е първият шоумен, стъпил на Луната. По това време и други музиканти имали такива желания.

  Планът обаче се провалил, след като през 2003 г. Джако бил обвинен в педофилия. Заради делата здравето му се влошило, станал физически негоден за подобни пътувания и никога повече не ги споменал.