Защо не са важни българите в чужбина?

КОГАТО ЦИФРИТЕ ГОВОРЯТ – БАЛАЛАЙКИТЕ МЛЪКВАТ

Проф. Константинов

Проф. Константинов

Гласовете за ДПС от Турция не променят парламента

На ДПС са му необходими съюзници, а не депутати!

Агентът БД – най-доброто попадение на ББ

Професорът по Математика Михаил Константинов, член на ЦИК пред в-к Дневен ТРУД

РАЗСЪЖДЕНИЯ ЗА ИЗБОРИ’09

Какъв е ефектът от гласуването в чужбина във връзка с оспорването пред Конституционния съд на законността на изборите в Република Турция. Този въпрос зададе ТРУД на математика проф. Михаил Константинов, член на ЦИК. Ето какво отговори той:

Първо ще напомня какво е разпределението на партиите в сегашния парламент. ГЕРБ има 116 депутати, БСП – 40, ДПС – 38, “Атака” – 21, “Синята коалиция” – 15, и РЗС – 10.

Ако изобщо нямаше гласуване в чужбина, то парламентът щеше да изглежда така: ГЕРБ – 118 депутати, БСП – 41, ДПС – 34, “Атака”- 22, “Синята коалиция” – 15, РЗС – 10.

В случай че допуснем гласуване във всички други страни, но без Турция, ще се получи следният парламент: ГЕРБ – 118 депутати, БСП – 41, ДПС – 33, “Атака” – 22, “Синята коалиция” – 16, и РЗС – 10.

Изводите от тези изчисления са следните. От гласовете в Турция ДПС получава между 4 и 5 мандата. Това обаче не променя политическата картина след изборите. Нито ГЕРБ може да получи абсолютно мнозинство, нито другите партии увеличават с повече от един депутат своите парламентарни групи.

А за ДПС е все едно дали има 30, 35 или 40 депутати.

На ДПС са му необходими съюзници, а не депутати.

Така че ДПС сгреши, като вложи огромен ресурс и усилия, с което ядоса българите.

От друга страна всички, които скочиха срещу ДПС, пропускат да отбележат, че тези 4-5 мандата не променят положението на ДПС върху политическата карта на България. Друг е въпросът, че би трябвало гласуването в чужбина да се изчисти законово и даже конституционно.

Бел.ред. ОБЗОР BulgariCA – Така че цялата Анти-ДПС-акция на българите в чужбина бе абсолютна демагогия и безмислена. 100%-проба на политическа агитация за техните фаворити без реално бъдеще и резултати, както се видя. Коректната агитация бе тази, която кани хората да гласуват, за да покажат своята човешка и личностна позиция, а не че ще преборят и спрат ДПС и има някакво значение. Просто няма за какво – ДПС не отиват никъде сами. Това не може да стане, ако не са закачени за някой!

Същите тези, които в чужбина, а и не само, агитираха най-много срещу турците, сега агитират и срещу ГЕРБ. Отрицателно срещу аркадашите, защото нямаха какво да извадят положително за себе си. Негативно срещу Бойко Борисов, защото вече окончателно нямат никаква сила и влияние, безсилни в нещастието си, че не им дадоха министерски постове, и изпразнени от компромати, защото няма агенти в ГЕРБ, освен един, който бе официално признат и подържан, за да им затворят устите на саирджиите. Божидар Димитров (БД) – много премерен, умен и хитър ход на Бойко – евала! С който окончателно “завербува” приятеля си, да бъде “очите и ушите” му в Министерски съвет, “отчете му се” за помоща, замаза очите на публиката, като не му даде портфейл, а само удобна “наблюдателница”. Едновременно с това Димитров ще отговаря за нас в чужбина. Това, че БД е бил агент на Външно, само ще помага да се пази Бойко от изнесените агенти на времето. И за нас също, защото ББ има нужда от пресни чисти капитали от тук за натам.  А пък ние ще знаем, че ако доиде при нас, то вече сме “проверени”! Освен всичко “тайно”,  БД е адски начетен и знае много и за историята и ценностите в България! А и по Света! Ерудирана личност и верен на България, знаете, че агенти не се взимаха само “по партийна линия”, трябваше да си доказан верен човек! Ами ако “агентът Тервел” (един от псевдонимите на БД) беше “продал” комунистическа България на МОСАД или ЦРУ, как ще го наречете? Предател или “борец за демокрация”. Ако ви поканят тук в САЩ да работите за ЦРУ с всичките бенефити и доживотна пенсия на млади години, ще приемете ли? Това е професия! Трудно разбираемо понятие, особено за живущите в България! Грешка и пак грешка – защо не поискаха да се отвори публично досието на БД, за да се види колко човека са отишли в Белене заради него, има ли “починали”, загубили семейства и работа! Ами се занимават само с името, което няма никаква стойност! Псевдонимите също!

Формулата: Винаги някой ми пречи, или приказката за вълната и кривака, са доста популярни, но явно не им се обръща внимание вече! Но продължава да ги “сърби” и да ги “убива”. Що – ами немат си чесало!

Препоръчвам на Конституционния съд, като ще решава този казус, да погледне за какво става въпрос. Ако установи нарушение в Турция, в конституцията е казано, че може да се оспорва изборът на конкретен депутат, а не на изборите като цяло. И тъй като се чуват други гласове, повтарям –

конституцията не касира изборите като цяло, а на отделни депутати.

Горните изчисления са мои и хубавото е, че всеки, който иска, може да извади компютърната програма, която ги смята, за да се убеди в това, което казвам.

От десет дена непрекъснато ми се обаждат от всички партии, защото имат съмнения за конкретни секционни протоколи. Това, което установих е, че при смяна на един единствен секционен протокол прескачат мандати между районите, а не между партиите.

Партиите като цяло не са ощетени, потърпевши са отделни хора.

Така че този въпрос е много интересен и аз смятам, че на Конституционния съд би трябвало да му се направи една лекция по математика, за да види при едно или друго решение как се променят резултатите.

Подобни изчисления може да са в помощ както на Конституционния съд, така и на всеки, който се вълнува от избори и от гласуване в чужбина.

13 comments for “Защо не са важни българите в чужбина?