РЗС:Бойко играе Цар – БСП:Нямаме собствена писта

РЗС:Бойко играе Цар

crown_1_mdОбвинение с подтекст “Бойко играе Цар” понесе Яни Янев, шеф на партия “Ред, законност и справедливост” (РЗС).  Това е и основната причина РЗС да не подпише меморандум с ГЕРБ за парламентарна подкрепа. Това съобщи на пресконференция днес лидерът на партията Яне Янев, цитиран от БТА. РЗС няма да отиде на преговорите с ГЕРБ, насрочени за утре, понеже считаме, че

не е необходимо да подписваме паметна бележка за събитие, което не се е случило,

посочи Янев. По думите му това не е европейски политически документ. Той допълни, че ще подкрепят правителството на Бойко Борисов, което ще може да разчита на тяхната помощ и подкрепа в продължение на шест месеца. Янев заяви, че са готови да водят преговори и да подпишат политическо споразумение, само ако под него фигурира подписът на Бойко Борисов, защото той по думите му е спечелил мажоритарно тези избори. По думите на Янев Борисов се е обадил на член на партията РЗС и се е опитал да го привлече да участва в правителството на ГЕРБ, което лидерът на ГЕРБ отрече жеднага след това. Това не е европейски, а своеобразен “царски” подход за разбиване на политическата система, срещу който сме работили, посочи Янев. Той допълни, че не желаят да бъдат съпричастни с такъв вид политическа комуникация и няма да участва на нито едно ниво в изпълнителната власт.

БСП:Нямаме собствена писта

moskvich408Според зам.-председателя на градската организация на БСП и евродепутат Илияна Йотова за тези четири години партията не е успяла да очертае своя собствена писта, да каже какво е бъдещото развитие на страната според социалистите, а е успяла да се идентифицира изцяло с тройната коалиция.

Сериозните проблеми на БСП трябва да бъдат решени, за да може партията да бъде алтернатива на управлението. Това каза председателят на градската организация на БСП в София Румен Овчаров на пленума на организацията за анализ на резултатите от изборите и приемане на необходимите решения за бъдещата работа.

Въпреки, че бе свален, като министър Г-н Овчаров заяви, че управленският мандат на БСП е бил успешен и поради тази причина има логика да се даде възможност на председателя на партията, на министър-председателя, да предложи своята визия за необходимите промени в партията, смята Овчаров. Според него не бива да се допуска, борейки се за властта в партията, и този мандат да бъде наречен провал и кабинетът “Станишев” да бъде подреден до кабинета “Луканов” и “Виденов” като пореден провал на БСП.

1 comment for “РЗС:Бойко играе Цар – БСП:Нямаме собствена писта