ГЕРБ вади нов министър

КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ ВЪВ ВОЙНАТА НА ПОКОЛЕНИЯТА?

В суматохата около другите политически партии, ГЕРБ извади нов министър – това е Николай Младенов, който ще поеме отбраната. Това потвърди кандидатът за премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Изборът младо 37-годишно юпи е шок за състава на армията. Как така младеж, и то дообразовал се на запад? Може би си задават въпроси. Може би не.

Фактът е факт и само времето ще покаже кой кой е.

Комунистите винаги са живели в паралелни реалности – едната е тази на лозунгите за „светлото бъдеще”, където „всички сме равни” и се пазим от „световния империализъм”; другата е реалността на панелните жилища, сивотата и забраните. „Ние сме на ваша страна” – лозунгът на БСП за тези избори е прекрасен пример за отричането на реалността.

Комунистите винаги са живели в паралелни реалности – едната е тази на лозунгите за „светлото бъдеще”, където „всички сме равни” и се пазим от „световния империализъм”; другата е реалността на панелните жилища, сивотата и забраните. „Ние сме на ваша страна” – лозунгът на БСП за тези избори е прекрасен пример за отричането на реалността.

Николай Евтимов Младенов е роден на 5 Май 1972г. в гр.София. Министър на отбраната в новото правителство и бивш депутат в Европейския парламент.

През 1995 г. завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност “Международни отношения”. На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон.

Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация “Отворено общество”, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност. На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия Съюз на демократичните сили. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г. От 2005 до 2007 работи като консултант на Световната банка. Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. През 2006 е съветник към парламентарните комисии по отбрана и външна политика и сътрудничествно с Иракския парламент. В кандидатската листа на партия “ГЕРБ” за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) е регистриран е под номер 3. Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.

ДРУГИТЕ СИГУРНИ МИНИСТРИ

Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви, че пълният вариант на кабинета ще стане ясен в четвъртък.

Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Маргарита Попова става министър на правосъдието. Тя ръководи звеното за борба с измамите с еворпейски пари и заради професионалните си качества е поканена за поста, съобщи Борисов по ДАРИК и добави: „Нейното звено е единственото похвалено в Брюксел, затова ще й дадем власт! Не е партийна кандидатура, а е човек, сложен за министър, за да свърши работата там. Още преди седмица съм го определил”.

Останалите ясни министри са: на вътрешните работи – Цветан Цветанов, на образованието – Йорданка Фандъкова, на културата – Вежди Рашидов, на финансите – Симеон Дянков.