РЗС:Бойко играе Цар – БСП:Нямаме собствена писта

РЗС:Бойко играе Цар

crown_1_mdОбвинение с подтекст “Бойко играе Цар” понесе Яни Янев, шеф на партия “Ред, законност и справедливост” (РЗС).  Това е и основната причина РЗС да не подпише меморандум с ГЕРБ за парламентарна подкрепа. Това съобщи на пресконференция днес лидерът на партията Яне Янев, цитиран от БТА. РЗС няма да отиде на преговорите с ГЕРБ, насрочени за утре, понеже считаме, че

не е необходимо да подписваме паметна бележка за събитие, което не се е случило,

посочи Янев. По думите му това не е европейски политически документ. Той допълни, че ще подкрепят правителството на Бойко Борисов, което ще може да разчита на тяхната помощ и подкрепа в продължение на шест месеца. Янев заяви, че са готови да водят преговори и да подпишат политическо споразумение, само ако под него фигурира подписът на Бойко Борисов, защото той по думите му е спечелил мажоритарно тези избори. По думите на Янев Борисов се е обадил на член на партията РЗС и се е опитал да го привлече да участва в правителството на ГЕРБ, което лидерът на ГЕРБ отрече жеднага след това. Това не е европейски, а своеобразен “царски” подход за разбиване на политическата система, срещу който сме работили, посочи Янев. Той допълни, че не желаят да бъдат съпричастни с такъв вид политическа комуникация и няма да участва на нито едно ниво в изпълнителната власт.

БСП:Нямаме собствена писта

moskvich408Според зам.-председателя на градската организация на БСП и евродепутат Илияна Йотова за тези четири години партията не е успяла да очертае своя собствена писта, да каже какво е бъдещото развитие на страната според социалистите, а е успяла да се идентифицира изцяло с тройната коалиция.

Сериозните проблеми на БСП трябва да бъдат решени, за да може партията да бъде алтернатива на управлението. Това каза председателят на градската организация на БСП в София Румен Овчаров на пленума на организацията за анализ на резултатите от изборите и приемане на необходимите решения за бъдещата работа.

Въпреки, че бе свален, като министър Г-н Овчаров заяви, че управленският мандат на БСП е бил успешен и поради тази причина има логика да се даде възможност на председателя на партията, на министър-председателя, да предложи своята визия за необходимите промени в партията, смята Овчаров. Според него не бива да се допуска, борейки се за властта в партията, и този мандат да бъде наречен провал и кабинетът “Станишев” да бъде подреден до кабинета “Луканов” и “Виденов” като пореден провал на БСП.

1 comment for “РЗС:Бойко играе Цар – БСП:Нямаме собствена писта

 1. 07/20/2009 at 16:21

  Борисов каза още, че ако не бъде подкрепен, ще има нови избори и тогава ще спечели 150 депутата в парламента. “Нови избори и вече ще имаме 150 депутата – това трябва да знаят всички, които се опитват на мой гръб да се направят на интересни” – каза Борисов. “Нито съм чувал, нито съм виждал, нито съм говорил – и както виждате умишлено аз не ходя на преговори, за да няма никакво спекулиране. Аз си изпълнявам моите ангажименти”, каза той по повод информациите от вчерашната пресконференция на РЗС. Новият министър на правосъдието ще бъде Маргарита Попова, обяви тази сутрин Борисов по Нова телевизия. Тя е определена още преди седмица. Маргарита Попова ръководи специализираното звено във Върховната касационна прокуратура, което разследва измами с пари по еврофондовете.
  Борисов потвърди, че Евдокия Манева и Марин Райков са поканени да участват в изпълнителната власт. Те няма да бъдат министри.
  Борисов коментира, че Румяна Желева ще се справи еднакво добре като еврокомисар и като външен министър. Той е решил лично за себе си кой пост е по-подходящ, но днес ще се водят разговори и с Брюксел по въпроса.
  Известните имена на министри от новия кабинет до момента са – Йорданка Фандъкова – на образованието, Симеон Дянков – на финансите, Цветан Цветанов – на МВР и Вежди Рашидов – културата.
  Неизвестни остават ресори като икономика, транспорт, социално и здравно министерство, регионално развитие, земеделие, екология, евентуално спорт.