ГЕРБ вади нов министър

КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ ВЪВ ВОЙНАТА НА ПОКОЛЕНИЯТА?

В суматохата около другите политически партии, ГЕРБ извади нов министър – това е Николай Младенов, който ще поеме отбраната. Това потвърди кандидатът за премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Изборът младо 37-годишно юпи е шок за състава на армията. Как така младеж, и то дообразовал се на запад? Може би си задават въпроси. Може би не.

Фактът е факт и само времето ще покаже кой кой е.

Комунистите винаги са живели в паралелни реалности – едната е тази на лозунгите за „светлото бъдеще”, където „всички сме равни” и се пазим от „световния империализъм”; другата е реалността на панелните жилища, сивотата и забраните. „Ние сме на ваша страна” – лозунгът на БСП за тези избори е прекрасен пример за отричането на реалността.

Комунистите винаги са живели в паралелни реалности – едната е тази на лозунгите за „светлото бъдеще”, където „всички сме равни” и се пазим от „световния империализъм”; другата е реалността на панелните жилища, сивотата и забраните. „Ние сме на ваша страна” – лозунгът на БСП за тези избори е прекрасен пример за отричането на реалността.

Николай Евтимов Младенов е роден на 5 Май 1972г. в гр.София. Министър на отбраната в новото правителство и бивш депутат в Европейския парламент.

През 1995 г. завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност “Международни отношения”. На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон.

Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация “Отворено общество”, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност. На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия Съюз на демократичните сили. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г. От 2005 до 2007 работи като консултант на Световната банка. Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. През 2006 е съветник към парламентарните комисии по отбрана и външна политика и сътрудничествно с Иракския парламент. В кандидатската листа на партия “ГЕРБ” за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) е регистриран е под номер 3. Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.

ДРУГИТЕ СИГУРНИ МИНИСТРИ

Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви, че пълният вариант на кабинета ще стане ясен в четвъртък.

Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Маргарита Попова става министър на правосъдието. Тя ръководи звеното за борба с измамите с еворпейски пари и заради професионалните си качества е поканена за поста, съобщи Борисов по ДАРИК и добави: „Нейното звено е единственото похвалено в Брюксел, затова ще й дадем власт! Не е партийна кандидатура, а е човек, сложен за министър, за да свърши работата там. Още преди седмица съм го определил”.

Останалите ясни министри са: на вътрешните работи – Цветан Цветанов, на образованието – Йорданка Фандъкова, на културата – Вежди Рашидов, на финансите – Симеон Дянков.

3 comments for “ГЕРБ вади нов министър

 1. 07/20/2009 at 16:21

  Борисов каза още, че ако не бъде подкрепен, ще има нови избори и тогава ще спечели 150 депутата в парламента. “Нови избори и вече ще имаме 150 депутата – това трябва да знаят всички, които се опитват на мой гръб да се направят на интересни” – каза Борисов. “Нито съм чувал, нито съм виждал, нито съм говорил – и както виждате умишлено аз не ходя на преговори, за да няма никакво спекулиране. Аз си изпълнявам моите ангажименти”, каза той по повод информациите от вчерашната пресконференция на РЗС. Новият министър на правосъдието ще бъде Маргарита Попова, обяви тази сутрин Борисов по Нова телевизия. Тя е определена още преди седмица. Маргарита Попова ръководи специализираното звено във Върховната касационна прокуратура, което разследва измами с пари по еврофондовете.
  Борисов потвърди, че Евдокия Манева и Марин Райков са поканени да участват в изпълнителната власт. Те няма да бъдат министри.
  Борисов коментира, че Румяна Желева ще се справи еднакво добре като еврокомисар и като външен министър. Той е решил лично за себе си кой пост е по-подходящ, но днес ще се водят разговори и с Брюксел по въпроса.
  Известните имена на министри от новия кабинет до момента са – Йорданка Фандъкова – на образованието, Симеон Дянков – на финансите, Цветан Цветанов – на МВР и Вежди Рашидов – културата.
  Неизвестни остават ресори като икономика, транспорт, социално и здравно министерство, регионално развитие, земеделие, екология, евентуално спорт.